Gökçek: Suç duyurusunda bulunuyorum

Gökçek: Suç duyurusunda bulunuyorum

Melih Gökçek, yaptıkları itiraz sonucunda oylarının 10 bin daha artarak 40 bini aşacağını söyledi. Gökçek, ayrıca, canlı yayında savcılara suç duyursunda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, basın toplantısı yaptı.

Gökçek'in açıklamasından öne çıkanlar;

"CHP'nin bazı oyları fazla yazılmış, biz bunları dün geceden beri dökerek çalıştık. Türkiye'de een başarılı illerden biri Ankara. Hataları bulduk, bugün yaptığımız itirazlar neticesinde 10 bine yakın oyumuzu daha olacak ve 40 bini aşacak.

Seçimlerde tahminde bulunurken 50'ye 34 diye tahmin etmiştim. 124 bin oy iptal edildi, 90 bin oyu AK Parti'ye ait, bu şekilde yüzde 3 daha ilave edilmesi lazım, böylece tahminiz de tutmuş oluyor. Ben anketlerde yanılmam, yanıldım diye üzülüyordum, bugün yaptığımız tetkiklerden yanılmadığım ortaya çıktı.

CHP milletvekilleri, Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu devamlı olarak insanları tahrik etmeye çalışıyor, sokaklara dökmeye çalışıyorlar. Daha önce hadise çıkaracaklarını söylemiştim. Sarıgül'ün tahrikleri de aynı iddiamızı doğruluyor. Ankara'da seçim kurullarında baskı oluşturulmaya çalışılıyor.

Mansur Yavaş'ın tweetlerine bakın nasıl tahrik ettiğini göreceksiniz. Bu olayların iki sorumusu var; birincisi Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, ikincisi Mansur Yavaş'ın kendisi. Ankara'da çıkacak olaylardan CHP sorumludur. Cemmat mensupları da yurtlara talimat verdi, yurtlardaki öğrenciler "bize baskı yapılıyor, sakağa çıkmamız isteniyor" dediler bizzat bana ulaşarak.

CHP ciddi bir mağlubiyetler çıktı, tek umudu kaos çıkarmak. Savcışlara suç duyurusnda bulunuyorum, bunun sorumlusu bizzat Kılıödaroğlu ve Mansur Yavaş'tır. Ya bunu önlerle ya adalet önünde hesap verirler. Twitter'da şurada toplanalım diye tweet atıyorlar. Bunlar CHP hesaplarında yapılıyor. Böyle tahriklere milletimiz gelmesin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.