Gül'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Gül'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Zonguldak'ta konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Başbakan’la görüştüklerini söylerken, “Sanırım Sayın Başbakan’ın istişare yapmaya ihtiyacı var” dedi.

Cumhurbaşkanlığı konusunda Başbakan Erdoğan ile aralarında karar vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Sayın Başbakan ve ben söz konusu olduğunda ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Sanırım sayın Başbakan istişareye ihtiyaç duydu" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı.

Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar satırbaşları:

BAŞBAKAN’LA DÜNKÜ GÖRÜŞME

Tabi ki takvim işlemeye başladı. Neticede adaylar olacaktır. Millet karar verecektir. Sayın başbakan ve ben söz konusu olduğumda bu kararı hangimizin aday olacağı ile ilgili ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik ama Sayın Başbakan’ın istişare yapmaya ihtiyacı var sanırım.

Bu konuyla ilgili daha fazla bir şey söylemek istemem. Seçimlerin kuralları belli. Takvim bildiğiniz gibi işeyecek neticede adaylar çıkacak ve halk kimi istiyorsa onu seçecek.

Türkiye’de bu nedenle bir gerilimi beklememek gerekir.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Gül, basın özgürlüğü konusundaki bir soru üzerine, demokrasinin temel göstergelerinden birinin basın özgürlüğü olduğunu söyledi.

Gül, "Bu yönde yapılan eleştirileri dikkatlice, dikkate almak gerekir ve bunları gidermek için gayret göstermek gerekir. Bunu her zaman söylerim. İnsanlar, düşüncelerini rahatlıkla belli bir üslup çerçevesi içerisinde ifade edeceklerdir. Bunun bir alanı tabii ki basın vasıtasıyla yapmaktır" dedi.

DARALTILMIŞ BÖLGE TARTIŞMASI

O TBMM’nin bileceği bir konu. Siyasi partiler zaman zaman seçim sistemleri üzerinde çalışırlar. Önemli olan halkın temsilinin en iyi şekilde gerçekleşmesidir. Söyleyeceğim fazla bir şey yok. çünkü ortada berraklaşmış herhangi bir taslak yok.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.