Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak zamanla batı bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçeleri, gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Muğla ve Antalya'da kuvvetli, gök gürültülü sağanak, denizlerde ise Kaş ile Kumluca arasında batılı yönlerden fırtınamsı rüzgar uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalacağı belirtildi. Akşam saatlerinden sonra Muğla merkez ve batısı, gece yarısından sonra tüm bölgede kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Rüzgar, kuzey ve batı, öğleden sonra sahilde güney yönlerden orta kuvvette esecek.

Denizlerde Kaş ile Kumluca arasında batılı yönlerden fırtınamsı rüzgar uyarısında bulunuldu.

Dalga yüksekliğinin Bodrum-Kaş arasında 0,5 ila 2,5 metre, Kaş ile Anamur arasında 0,5 ila 2 metre, açıklarda 3 metre, öğleden sonra Kaş ile Kumluca arasında 2 ila 4 metre olması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, zamanla Ülkemizin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akşam saatlerinden sonra İzmir ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçeleri, gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı, Batı Akdeniz'de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kıyıları ile Uşak, Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra batısı parçalı bulutlu, gece saatlerinde Antalya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de gece saatlerinde güneybatıdan kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısı parçalı bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu, gece saatlerinde batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.