Hassas Bölgelerde Okullar Tatil Edilmeli

Hassas Bölgelerde Okullar Tatil Edilmeli

HASSAS BÖLGELERDE OKULLAR ve DEVLET DAİRELERİ TATİL EDİLMELİDİR

Birçok bölgede, İŞİD Terör örgütü bahanesiyle, şehirler yangın yerine döndürülmüştür. PKK Terör Örgütü hedef gözetmeden insanlara saldırmakta, Kobani için eylemi yapmayı , adeta bir hak olarak görmektedir.

 

Bu kargaşada, okullar hedef haline getirilmiş, bir çok okul kundaklanmıştır. Okulların açık olması halinde, bir çok can kaybının yaşanması, bu saldırıların diğer dairelerine sıçraması da ihtimal dahilindedir. Hassas bölgelerde yol güvenliği hiç kalmamış, insanlar terör örgütünün merhametine terk edilmiş bir görüntü yaşanmaktadır.

 

Bazı sendikaların, bu terör ortamını hafifletmek, itidal tavsiye etmek yerine, 2 günlük iş bırakma kararı alması da manidardır. Bu kargaşayı daha da ateşlemek, hiçbir sendikanın işi değildir. Sokaklarda yeteri kadar terörist cirit atarken, bir de, bazı sendika üyelerinin, meydanlarda boy göstermesi ne içindir, hangi problemi çözmek içindir? Alınan bu eylem kararını, asla, doğru bulmuyor,  kararı alanları sorumlu davranmaya davet ediyor, bu sorumsuz kararı kınıyoruz.

 

Şehir merkezlerinde dahi güvenlik yeteri kadar sağlanamazken, köy okullarında eğitim öğretim faaliyetini yürüten öğretmenlerimiz ciddi kaygılar içerisindedir. Genelde ilçe merkezlerinde ikamet eden, söz konusu öğretmenlerin okullarına gitmeleri riskli hale gelmiştir. Gözü dönmüş teröristlerin ne yapacağını kestirebilmek mümkün değildir.

 

Tüm bu sebeplerle, bu bölgelerde, olaylar duruluncaya kadar okulların ve risk altındaki devlet dairelerinin tatil edilmesi, alınması gereken en önemli tedbirlerdendir. Sendika olarak, bu talebimiz yetkililere sözlü olarak iletilmiştir. İnşallah, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerekli tedbirler Hükümet tarafından alınır.

 

Türkiye Kamu Sen olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

 

                                       TÜRKİYE KAMU SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.