Hava durumu-Haritalı

Hava durumu-Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Adana, Karaman, Konya, Burdur, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimleri ve Niğde'nin güneyinde kuvvetli, Antalya ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra güney ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Karaman, Konya, Burdur, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimleri ve Niğde'nin güneyinde kuvvetli, Antalya ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra güney ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: 
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinin gece saatlerinden sonra iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Burdur, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Antalya ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karaman ve Konya çevreleri ile Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ilk saatlerde kuzeybatısında yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Malatya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.