Hava durumu - Meteoroloji'den uyarılar

Hava durumu - Meteoroloji'den uyarılar

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinde ise Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Bursa, Yalova, Kocaeli ve Manisa çevrelerinde başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Kırklareli çevreleri, Edirne ve Çanakkale'nin güney ilçeleri, Tekirdağ'ın batı ilçeleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kıyı ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının bugün Batı Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece artarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kuzey Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 
Yağışların gece saatlerinden itibaren Kırklareli çevreleri, Edirne ve Çanakkale'nin güney ilçeleri, Tekirdağ'ın batı ilçeleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale, gece saatlerinde ise bölgenin batı kesimleri ile Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların Kırklareli çevreleri, Edirne ve Çanakkale'nin güney ilçeleri, Tekirdağ'ın batı ilçeleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu; akşam saatlerinden sonra İzmir'in kuzey kıyı ilçelerinin, gece saatlerinde ise bölgenin batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde İzmir'in kuzey kıyı ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; sabah ve gece saatlerinde bölge genelinin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu; gece ve sabah saatlerinde bölge genelinin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu; sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.