Havalar nasıl olacak?- Haritalı

Havalar nasıl olacak?- Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah ve öğle saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı ilçeleri, öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Ayvalık ilçeleri ile gece saatlerinden itibaren Muğla, Balıkesir ve Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmaycağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinin (Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Havran, Gömeç), gece saatlerinden itibaren Balıkesir il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İzmir, öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ile gece saatlerinde Manisa ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...












 

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.