Hijyen eğitimi vermeyen işverene 1000 lira ceza yolda

Hijyen eğitimi vermeyen işverene 1000 lira ceza yolda

Sağlık Bakanlığı uyardı hijyen eğitiminden geçmediği belirlenen her bir çalışan için kişi başı işyerlerine 250-1000 lira arasında cezaya çarptırılacak.

Sağlık Bakanlığı, 5 Temmuz sonrası yapılacak denetimlerde hijyen eğitiminden geçmediği belirlenen her bir çalışan için kişi başı işyerlerine 250-1000 lira arasında ceza uygulanacağını açıkladı.Birçok sektörü kapsayan portör muayene şartı yerine getirilen hijyen eğitim belgesi alma zorunluğunda verilen sürenin dolmasına az bir zaman kala Sağlık Bakanlığı'ndan önemli bir uyarı geldi. Gıda üretim ve perakende satış yerleri başta olmak üzere kaplıca, hamam, berber, masaj ve güzellik salonları ile otel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışanların belirli zamanlarda yaptırması gereken portör muayeneleri veya tetikleri yaptırmaları şartı kaldırılmış yerine hijyen eğitim belgesi almaları zorunluluğu getirilmişti. Bu sektörde çalışan kişilerin halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, turizm eğitim merkezleri veya olgunlaşma enstitülerinden 5 Temmuz'a kadar bu belgeleri almaları gerekiyor.

Yönetmeliğe göre 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanların hijyen eğitim belgesini aldırmayıp bu tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran iş yerleri hakkında işlem yapılacak. Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendirilecek ve kişi başı 250-1000 lira arasında cezai müeyyide uygulanacak.

Gökhan KAYA

Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.