İçişleri Bakanı: Suçu neden beklettiniz?

İçişleri Bakanı: Suçu neden beklettiniz?

İçişleri Bakanı Efkan TRT1'de, 17 Aralık operasyonuna yönelik açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan TRT1'de, 17 Aralık operasyonuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Efkan Ala, adli operasyonların her zaman yapılabileceğine dikkat çekerek "Bunlar yapılmalıdır, bunun arkasındayız. Ama soru şudur: Yolsuzluk soruşturmasında suç üst yapmış olmasına rağmen, bu suçu neden 1 yıl beklettiniz. Devlet size bir görev vermiş, suçu gördüğünüzde müdahale edin ve hukuki süreci başlatın. Neden aylarca bekliyorsunuz? Bir memur bir suçu tespit ettiği halde neden üstüne gitmiyor, neden erteliyor, neden bekliyor, neyi organize etmeye çalışıyor.. " dedi.

Suçun bekletilmiş olmasının, operasyonun siyasi boyutunu gösterdiğine dikkat çeken Efkan Ala "Suçu bekletenler, organizeyi de yapmıştır. 17 Aralık hadisesi, seçimleri dizayn için gerçekleştirildi.. Zekice bir tezgah kuruldu.." dedi.

100 MİLYAR YOLSUZLUK VAR DENİYOR

2. operasyon sırasında, 100 milyar dolarlık yolsuzluk iddiasının medyaya sızdırıldığını belirten Efkan Ala, "Türkiye'nin geçen yılki tüm bütçesi 40 milyar dolardır. Ortaya atılan iddia afakidir." dedi.

104 MİLYAR DOLARLIK KAYIP VAR, KİM DOLAR ALDI?

Efkan Ala, program sırasında "Tuzak kurarak siyaseti dizayn etmek istiyorlar. Kurulmak istenen bu tuzak öncesinde kim dolar satın aldı? Bunu açıklayacağız." dedi. Bu konuda şüpheleriniz mi var sorusuna ise Bakan Ala "Dolarları kim aldı diye soruyorsam şüpheden değil, elimde belgeler olduğundan soruyorum. Operasyon öncesinde piyasadaki dolarları kim topladı, çok iyi biliyoruz. 17 Aralık'tan önce milyonlarca doları kim topladi? Ben bilmediğim birşeyi sormam. Yakında devlet bunları tek tek aciklayacak." dedi. Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan haberlerde, operasyon bilgisinin Gülen grubuna yakın bir finans kurumuna sızdırıldığı ve bu finans kurumunun tüm parasını dolara yatırarak 2 milyar dolar kazanç sağladığı iddia edilmişti.

Ala ayrıca, borsadaki kayıp ve dolardaki yükselişten dolayı 17 Aralıktan bu yana tüm ülkenin 104 milyar dolarlık kayıp yaşadığını belirtti.

www.memurlar.net

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.