İdris Naim Şahin, MİLAD partisini kurdu

İdris Naim Şahin, MİLAD partisini kurdu

Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin’in de yer aldığı ‘Değerler Hareketi’ partileşme sürecini başlattı.

Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) adının taşıyan partinin kuruluş dilekçesi dün İçişleri Bakanlığı’na verildi. Partinin eşbaşkanlığını İdris Naim Şahin ile Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir yapacak. MİLAD Partisi’nin kurucuları arasında bir süre önce gözaltına alınıp salıverilen Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da yer aldı. Başvuruyu yapan Mehmet Bozdemir, ülke genelinde parti binalarının hazır olduğunu, ilk kongreyi 5 Aralık’ta yapacaklarını bildirdi. Ayrıca birçok milletvekili ile görüştüklerini, kuruluş safhasından sonra büyük katılımların olacağını vurguladı.

Partinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına verilmesinin ardından Sürmeli Otel’de basın toplantısı düzenleyen İdris Naim Şahin, Türkiye’yi ayağa kaldırmak gayretiyle yola çıktıklarını söyledi. Ülkenin yeni bir duruşa, yeni bir siyaset ahlakına ihtiyaç duyduğunu anlatan Şahin, “MİLAD Partisi özlenen siyaset, adalet ve eşitlik için bir başlangıç olacaktır. Siyasetin bugünden itibaren beyaz, bembeyaz sayfası olacaktır.”

Şahin, Türkiye’de her alanda büyük bir ayrışma yaşandığını ifade ederken iktidarın ülkeyi düşürdüğü kötü durumu yalanlar ile örtbas etmeye çalıştığını vurguladı. Eski Bakan, “İktidar, Türkiye Cumhuriyeti’ni toptan tasfiye etme amacındadır. Bugün ülkemizde hırsızı yakalamak suç olmuştur. Oduncu Ahmet’i, fırıncı Hasan’ı, işçi Hüseyin’i yargılamak meşru ama kendisini dokunulmaz zannedenleri yargılamak suç ve imkansız hale getirildi. Maalesef ülkemizde bugün devlet kurumları ve o kurumların mensupları ihtiyaçtan dolayı değil, kişisel ikbal ve hırslardan dolayı tavsiye edilmektedir. Milli Eğitim’den, maliyeye hukuk sitemimizden tüm yapı birilerinin menfaati ve kaygılarını telafi için baştan aşağıya değiştirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum