İhracı istenen 3 vekil de istifa etti

İhracı istenen 3 vekil de istifa etti

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Haluk Özdalga ve Ertuğrul Günay istifa ettiklerini duyurdu.

AK Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Ertuğrul Günay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Günay, "Bir arkadaşım sabah istifa etti. Biz birlikte bu partiye katılmış birkaç arkadaştık. Biz birlikte girdik partiye ama birey olarak karar veriyoruz. Özgür insanlar, bu partiye de siyaseti özgür insanların yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Katılırken önemli katkılar yapmıştık, ayrılırken de bugün, içerde itiraz ederken de katkı yaptığımı söylemeye çalışıyordum. Siyaseti özgür bireylerin yapabileceği konusunda örnek sergilemek istiyoruz. 2002'de Fazilet Partisi'nden ayrılıp Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kuran arkadaşlar istifa etmişler miydi acaba? Sayın Başbakan'a sorun isterseniz ben hatırlamıyorum. Ben akşam birkaç saat önce, biz partiye zor bir eşikte geldik, temiz siyaset arayışı içinde bulunduk hep. Yine öyle çalışmaya devam edeceğiz demiştim. Bu açıklamama rağmen böyle bir karar aldıkları için, ben de bekledikleri karşılığı verdik. Geniş tabanına bir kez daha seslenmek istiyorum. Anadolu'daki hukuk devleti olsun, güzel bir devlet olsun, özgür yaşama şansı olsun diye bekleyen insanlara karşı büyük bir burukluk içindeyim. Bu disiplin kararına sabırla boyun eğmemiz beklenmezdi. Bu ayrılma kararını verdim. Şu anda bağımsız bir milletvkeili olarak, hukukçuyum da şu anda. Bugünlerde bu sıfatın birikimine ihtiyacıolduğunu düşünüyorum" dedi.

 


Haluk Özdalga

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da partisinden istifa etti. Özdalga dün iki vekille birlikte ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Özdalga saat 14:00'da basın toplantısı yapacağını duyurdu.

AKP'de istifası beklenen bir isim de eski Kültür Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay. Günay da bugün saat 13.00'da bir basın toplantısı düzenleyip istifasına ilişkin açıklamalarda bulunacak

 

AK Parti MYK'sında kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Twitter'dan partiden istifa ettiğini açıkladı.

Kalkan; "Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim. Sn.Erdoğan'dan önce tavır koydum. Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sn Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem Halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu Halk bunu da çözer. Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki Dünya dönüyor Halkımızda aptal değil,yolunuz kapalıdır.Ben ki 12 Mart'ları 12 Eylül'leri,28 Şubat'ları, 27 Nisan'ları yaşamışım dik durmuşum R.T.E hoş geldi sefa geldi. Önce Demokrasi " ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.