İmralı için flaş karar! HDP'ye şok!

İmralı için flaş karar! HDP'ye şok!

Şehit haberlerinin gelmesiyle, saldırılar sona erene kadar HDP heyetinin İmralı’ya gidişine izin verilmeyecek!

Son günlerde yaşanan gerilim dün bir Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun Diyarbakır’da maskeli kişiler tarafından öldürülmesiyle iyice yükseldi.

Kobane olaylarıyla birlikte başlayan ve ardından askerlere yönelik saldırılarla devam eden gerginlik “çözüm süreci”ne de yansıdı. Hükümetin saldırılar sona erene kadar HDP heyetinin İmralı’ya gidişine izin vermeyeceği belirtiliyor.

25 Ekim’de de Hakkari Yüksekoava'da üç asker öldürülmüştü. KCK, saldırının kendileriyle ilgisini olmadığını açıklamış ancak Genelkurmay Başkanlığı, örgüt militanlarının telsiz konuşmalarına dayanarak saldırının KCK tarafından yapıldığını açıklamıştı.

"KAMU DÜZENİ ÇÖZÜM SÜRECİNDEN DAHA ÖNCE GELİR!"

Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere siyasetçiler saldırıya sert tepki vermiş ve “kamu düzeninin çözüm sürecinden daha önce geldiği” mesajını vermişlerdi.

Yüksekova gerilimi sürerken dün de bir Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun Diyarbakır’da maskeli kişiler tarafından öldürülmüştü. Genelkurmay Başkanlığı saldırıyı “hunharca, adice ve kalleşçe” olarak değerlendirdi.

"SANAL ÇÖZÜM SÜRECİ"

Muhalefetten ise sert tepki geldi. Cumhuriyet Halk Partisi CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, “Ben öteden beri bir çözüm süreci olmadığını, bunun sanal olduğunu ve bunun karşılıklı aktörlerinin bir tarafta AK Parti öbür tarafta da İmralı, HDP olduğunu söyledim ama ortada somut bir şey yok. Somut olan neydi, can kaybı olmamasıydı. O da bitti. Demek ki sanal çözüm süreci bütün boyutlarıyla çökmüş durumda” dedi.

BAHÇELİ: KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKMEDİĞİNİZ SÜRECE..."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Kandil’e Türk bayrağını dikmediğiniz ve içimizdeki eşkıyayı silip süpürmediğiniz müddetçe koltuklarınızın hayrını da göremeyeceksiniz” açıklamasını yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Saldırıların çözüm sürecini de olumsuz etkilediği belirtildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre hem Bakanlar Kurulu’nde hem devletin güvenlik birimlerinin yaptığı toplantılarda saldırılar masaya yatırıldı. Halkların Demokratik Partisi’nin Kandil’deki örgüt yönetiminin etkisinde kayarak gerginlik yaratan açıklamalar yaptığı tespitinde bulunuldu.

Yaşanan gerilimin ve saldırılar sona erene kadar İmralı’ya HDP heyetinin gitmesine izin verilmeyeceği öğrenildi. Aynı şekilde İmralı’da devlet heyetinin yapacağı görüşmelerin de saldırılar sona erene kadar askıya alınabileceği belirtiliyor.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.