İş’te Gençler Projesi Ofisi Açıldı

İş’te Gençler Projesi Ofisi Açıldı

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programının altıncı dönemi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Anadolu Gençlik Federasyonu İş’te Gençler Projesi...

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programının altıncı dönemi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Anadolu Gençlik Federasyonu İş’te Gençler Projesi, proje ofisi açıldı.

Engelli gençlerin istihdamını artırmayı ve Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklemeyi hedefleyen projenin ofisi Konutkent Mah. Elmar Tower’da açıldı. Konuyla ilgili bilgi veren proje koordinatörü Mesut Karaağaç; Projede Engelli Gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak için rehberlik hizmetleri verileceğiz, bu hizmet stratejik bir yaklaşım çerçevesinde kariyer rehberliği şeklinde gerçekleşecek, engelli gençlerimizin Türkiye ve Avrupa’da istihdam edilebilmeleri için yetkinlik ve becerilerinin neler olması gerektiği ve karşılaştıkları zorlukların tespit edilmesini hedefliyoruz, dedi.

İşte Gençler Projesi Hakkında

Proje, Engelli Gençlerin (YwD) istihdam edilebilirliğini artırmak için rehberlik sağlamayı amaçlamaktadır. Stratejik yaklaşımın ve kariyer rehberliğinin bir sonucu olarak, YwD, Türkiye ve AB'de istihdam bulmak için hangi yetkinlik ve becerilerin ve güçlü yanların nasıl geliştirileceğini öğrenecektir.

İkinci proje hedefi, her iki ülkedeki yanılgıları, önyargıları ve endişeleri ele alarak Türkiye’nin Türkiye ve Macaristan’daki AB üyeliğine verilen desteği artırmaktır.

Proje, YwD'nin istihdamını artırmayı ve uzun vadede Türkiye'nin AB'ye entegrasyonuna katkıda bulunmayı hedefliyor. Eylemin hedeflerine ulaşmada kolaylaştırıcı faktör, fiziksel ve çevrimiçi toplantılar yoluyla proje ortakları arasında sürdürülebilir ve sürekli diyalogdur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.