Kariyer Basamakları ve Öğretmen Atamalarında Yeni Gelişme! Bakan Özer'le Görüştü!

Kariyer Basamakları ve Öğretmen Atamalarında Yeni Gelişme! Bakan Özer'le Görüştü!

Ali Yalçın: Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer ile öğretmenlik kariyer basamakları uygulama süreci, öğretmen atama-yer değiştirmede yaşanan ve mağduriyetlere sebep olan uygulama kusurlarının ortadan kaldırılması için sendika olarak eğitim çalışmalarının

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerde eğitim çalışanlarını ana gündem maddelerinden olan öğretmenlik kariyer basamakları uygulama süreci ile öğretmen atama-yer değiştirmede yaşanan ve mağduriyetlere sebep olan uygulama kusurları Bakan Mahmut Özer'le görüştü. 

Görüşmeye ilişkin bilgileri sosyal medya hesabında paylaşan Yalçın şu ifadeleri kullandı:

1-Milli Eğitim Bakanı Sn.Mahmut Özer ile öğretmenlik kariyer basamakları uygulama süreci,öğretmen atama-yer değiştirmede yaşanan ve mağduriyetlere sebep olan uygulama kusurlarının ortadan kaldırılması için sendika olarak eğitim çalışmalarının talep ve beklentilerini paylaştık.

2-Kariyer basamakları için öngörülen Mesleki gelişim şartlarının belgelendirilmesi sürecinin öğretmenlerimiz ve yöneticiler üzerinde büyük bir yük/stres oluşturduğunu, sürecin iyileştirilmesi için bakanlığın inisiyatif kullanarak kolaylaştırıcı adımlar atmasını talep ettik.

3-Yaz dönemi başlayacak il içi, il dışı ve mazeret atama sürecinde öğretmenlerimizin taleplerinin karşılanabilmesi için normların güncel tutulmasını, il/ilçe emri uygulamasının yeniden değerlendirilmesini, sıra atamalarının tekrar hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ettik.

4-Sahadan aktardığımız talep ve beklentilere yönelik önceden de gösterilen çözüm odaklı yaklaşımın devamını önemsiyor, olumlu adımlar atılacağına ilişkin kanaatimizi paylaşıyor, haklı beklentilere yönelik Bakanlığın ivedi adımlarını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.