Kredi notu artık internetten görülebilecek

Kredi notu artık internetten görülebilecek

Artık bankaya gitmenize gerek yok, tıklayın öğrenin

RAHİM AK / HT GAZETE

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) şimdiye kadar bankalardan alınan bireylerin kredi notunu ve risk raporunu internetten üye olan herkesin görebileceği hale getirdi.

Findeks platformuyla sadece notunuz değil aynı zamanda notunuzun ne anlama geldiği, Türkiye'nin not ortalaması ile karşılaştırmalı olarak veriliyor.

1'den 1.900'e kadar verilen notta Türkiye ortalaması 1.400 puan civarında. Artık bu ortalamayı geçen hem bankalar hem de eş dost arasında itibarlı sayılacak.

Bireysel kredi notu ev ve otomobil kiralamadan beyaz eşya alımına kadar kredili hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelirken bazı bankalar da nota göre faiz oranlarını belirleyecekler.

Sadece not değil geçmişe dönük not geçmişinin de grafik halinde görüldüğü Findeks'te aynı zamanda risk raporunuzu da almanız mümkün olacak.

İnternet adresinden üye olunarak girilen Findeks ile artık her ortamda kişinin isteği ile görülüp kredi notu anlaşılabilecek.

Çek raporu, çek endeksi, bireysel kredi notu bilgileri ve risk raporu da Findeks'in içine alınarak 'izleme, uyarı, not danışmanı ve takipçi' adıyla 4 yeni uygulama bugün itibarıyla devreye girdi.

Böylece kişilerin kredi notunda bir kötüleşme olduğu zaman, kredi taksidi geciktiğinde ve çekinizin arkası yazılmışsa sizi uyaracak.

Ayrıca not danışmanları size notunuzu yükseltmeniz için tavsiyelerde bulunacak. Söz konusu hizmetler için vatandaş 4.5 ila 11 lira arasında bir ödeme yapacak.

Yeni uygulamaya hem internet hem de akıllı telefonlara yüklenen uygulamalarla ulaşmak mümkün. Eğer başka birisi sizin not durumunuzu yani bankalar nezdindeki itibarınızı görmek isterse sizden izin almadan bu mümkün olamayacak.

KKB'nin Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, "Findeks ile finansal açıdan bankalar tarafından nasıl göründüğünüz ayna gibi size yansıtılıyor" diyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.