Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kayseri, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege ve İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu ve Tekirdağ, öğle saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri ile Çankırı çevrelerinin, öğleden sonra bölgenin kuzeyi ile Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-40 km/s) esmesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Adıyaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batman çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.