Kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Sıcaklıkların İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 5 derecede azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Ordu, Giresun, Sivas, Kayseri, Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ile öğle saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 5 derecede azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kıyı Ege' de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

UYARILAR

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların Ordu, Giresun, Sivas, Kayseri, Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ile öğle saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; güney, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.