Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklık, ülkemizin kuzeydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olamayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜMYapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeydoğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olamayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve doğu, batı bölgelerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.