Liderlerin Kurban Bayramı Mesajları

Liderlerin Kurban Bayramı Mesajları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli Kurban Bayramı dolasıyla mesaj yayımladılar.

Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm vatandaşların bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, bayramların manevi ikliminin toplumun tüm kesimlerini sardığını ifade ederek;

“Kurban Bayramının ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Mesajında Cumhurbaşkanı Gül, milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde bulunduğumuzu belirterek;

"Bayram’ın getirdiği ulvi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların; toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum" dedi.

"DİNÎ BAYRAMLAR, İNSAN OLMANIN ERDEMLERİNİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HATIRLATIYOR"

Mesajında, “Bayramın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Bayramını kutluyorumö diyen Cumhurbaşkanı Gül, toplumsal hayatımızın temel taşı olan dinî bayramların, sevgi, saygı, kardeşlik, barış gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile olduğunu, diğer taraftan da insan olmanın erdemlerini güçlü bir şekilde hatırlattığını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARILARI GÖZ KAMAŞTIRICIDIR"

Vatandaşlarımızın, bayramların anlam ve öneminin idraki içinde, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı daima ön planda tutacaklarına ve ihtiyacı olanlara sahip çıkacaklarına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

“Güzel ülkemiz, kuruluşundan bu yana muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, vatandaşlarının refah düzeyini yükseltmek ve en gelişmiş ülkelerin standartlarını hayatın her alanında geçerli kılmak için azimli bir gayretin içinde olmuştur.

Ülkemizin başarıları çeşitli vesilelerle de ifade ettiğim gibi göz kamaştırıcıdır. Bugün Türkiye’nin küresel bir çekim merkezi haline gelmesi, yükselen bir merkez olarak gösterilmesi tesadüfi değildir."

“TÜRKİYE, BÜYÜK BİR ÖZGÜVENLE YARINLARINA UMUTLA BAKIYOR"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, büyük bir özgüvenle, yarınlarına umutla baktığını, önümüzdeki süreçte barış, demokrasi ve ekonominin birbirini tamamlayan bir anlayışla ilerlemesi, reform sürecinin kararlılıkla devam ettirilmesinin bütüncül bir gelişmenin yolunu açacağını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, ülkemizi hedeflerine daha da yaklaştıracağını ifade etti.

“FARKLILIKLARIMIZA SAYGI GÖSTERMELİ, BİRLİK VE DİRLİĞİMİZİ MUHAFAZA ETMELİYİZ"

Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, ülkemize ayak bağı olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Burada önemli olan enerjimizi milletimizin beklentileri doğrultusunda harcamaktır. Sorunlarımızı elbirliğiyle çözecek iradeye, imkanlara ve siyasi istikrar başta olmak üzere önemli avantajlara sahibiz.

İhtiyacımız olan yegâne unsur; birbirimizi anlamak, farklılıklarımıza saygı göstermek, birliğimizi ve dirliğimizi her şart altında muhafaza etmek; kendimize, milletimize ve devletimize güvenmektir. İnancım odur ki, bu güç ve potansiyel, Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaktır" dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR, GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI İFADE EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Gül, mesajının sonunda, bütün vatandaşların ve tüm İslam âleminin Bayramını tebrik ettiğini, yarınlarımızın teminatı çocukların gözlerinden öptüğünü kaydederek, “Bayram vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum.

Kutsal Hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın sağlıkla ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızdan trafikte daha dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını rica ediyorum. Sizleri sevgi, muhabbet ve en samimi duygularımla selamlıyorum" dedi.

BAŞBAKAN: BU TOPRAKLARIN RUHUNDA BARIŞ VARDIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik vardır, dayanışma vardır, tüm vatandaşlarımız bizim gözümüzün bebeğidir. Türkiye’de yaşayan tüm bireyler bizim için değerlidir. Biz onurlu bir milletiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, yayımladığı mesajında, Kurban Bayramı’nın millete, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ederek, “Mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimin Allah ibadetlerini kabul etsin. Kabe’de Arafat’ta, Müzdelife’de, Mina’da yaptıkları duaları makbul eylesin. Dünyanın her yerinde bilhassa Mısır’da, Suriye’de, Mynmar’da, Gazze’de, Doğu Türkistan’da acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de biran önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum.” temennisini iletti.

Bayramların; kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu hatırlatan Erdoğan; yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağının sağlamlaşıp, kenetlendiğini vurguladı.

“BU TOPRAKLARIN MAYASINDA BARIŞ, KARDEŞLİK VARDIR”

Erdoğan, “Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize, içinde bulunduğumuz kadim medeniyetimiz milletimize öncülük etmiş; Şeyh Edabalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır.

Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik vardır, dayanışma vardır. Hepimiz, müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyor. Müşterek bir inancı paylaşıyoruz. Müşterek bir kaderi yaşıyoruz. 780 bin kilometrekare üzerinde özellikle her vatandaşımızla birlikte yola çıktık, birlikte yol alıyoruz.

Elbette milletimizin arasına nifak sokulmaya, kardeşliğimize çomak sokulmaya çalışıldığı zamanlar da oldu. Ama hamdolsun ki aziz milletimiz her türlü badireyi her türlü zorluğu aşmayı başardı.“ diye konuştu.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Son 11 yıldan bu yana Cumhuriyetin kazanımlarını güçlendirmek, milletin huzur ve refahını artırmak, Türkiye’yi kalkındırmak için herkesin iftihar edeceği; daha demokratik, daha adil, daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini aktaran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu uğurda cesur ve tarihi adımlar attık. Her biri devrim niteliğinde çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Kısa bir zaman önce milli birlik ve kardeşlik adımlarımızın bir yansıması, bir devamı olarak ‘demokratikleşme paketi’ adını verdiğimiz bir çalışmayı açıkladık. Bu çalışmayla bizler milletimize layık olan birliği, bütünlüğü tekrar sağlamayı Cumhuriyetimizi çok daha güçlü hale getirmeyi, ileri demokrasi ile taçlandırmayı, bize yaraşan, yakışan kucaklaşmayı gerçekleştirmeyi istiyoruz.

Amacımız, milletimizin bünyesinde açılan yaraları sarmak, iyileştirmek, tedavi etmektir. Bu toprakları beraber işlediğimiz, bu vatanı birlikte kurduğumuz kardeşlerimizle tekrar büyük Türkiye’yi inşa etmek istiyoruz. Bölgesinde ve dünyada güçlenmiş bilimde, teknolojide, sanayide, iktisatta önder olmuş, uluslararası alanda söz sahibi bir Türkiye, ancak gelişmiş demokrasi ile mümkün olabilir.”

“BİZ ONURLU BİR MİLLETİZ”

Erdoğan sözlerinin devamında, “Bizler, siz kardeşlerimizin, milletimizin güvenliği, selameti, huzur ve refahı için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız bizim gözümüzün bebeğidir. Türkiye’de yaşayan tüm bireyler bizim için değerledir. Biz onurlu bir milletiz. Bizi güçlü kılan, bizi bugünlere getiren, hiçbir zaman taviz vermediğimiz birlik ve beraberlik duygularımızdır. İnanıyorum ki mübarek Kurban Bayramı bu atmosferi daha da pekiştirecektir.” dedi.

SILA-İ RAHİM VURGUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram vesilesiyle milletten sıla-i rahimi (akraba ziyareti) ihmal etmemeleri; yakınlarını, komşularını, ziyaretlerini, dayanışmayı, hediyeleşmeyi ihmal etmemelerini istedi.

Sürücülerden de trafikte azami dikkat içinde olmaları; ailelerine ve millete büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini önemle rica eden Erdoğan, “Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, kahraman gazilerimizi unutmayalım, onları bu müstesna günlerde yalnız bırakmayalım.

Bayram sevincimizi paylaşarak, kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim. Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını, bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.” dedi.

Erdoğan, son olarak, bu güzel bayram coşkusunun bütün gönüllerin, bütün hanelerin, gerek İslam dünyasında gerekse tüm dünyada şekillenmesi temennisinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU: MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANA KIRILMADIĞI BAYRAMLAR DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, kardeşlerin kucaklaştığı, dünyada, bölgede ve Türkiye'de barışın, özgürlüğün, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu bayramlar diledi.

Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin ve bölgenin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bu günlerde bayramın buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakılarak kutlandığını belirtti.

Gelecek bayramların bayram gibi karşılanması ve kutlanması için atılan her adımın ve ağızdan çıkan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olması, hem de giderek ağırlaşan sorunların çözümüne katkıda bulunması, kardeşliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya, paylaşmaya, demokrasiye ve  barışa hizmet etmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu sorumluluk, bu duygu ve bu düşüncelerle, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, ülkemizde kardeşlerin kucaklaştığı, dünyada, bölgemizde ve ülkemizde  barışın, özgürlüğün, hukukun, demokrasinin egemen olduğu bayramlarla, insanlık alemine, Müslüman dünyasına ve hepimize, refah, huzur, sağlık diliyor, Kurban Bayramımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler saygılar sunuyorum."

Devlet Bahçeli'den Kurban Bayramı mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bahçeli mesajında "Dilimizin ve kimliğimizin adeta canlı hedef yapıldığı, bölücü ve yıkıcı emellere kurban verildiği şu günlerde, milletçe sahnelenen tüm oyunlara, tüm sinsiliklere ve tüm provokasyonlara azami ölçüde dikkat etmemiz lazımdır." dedi.

Mesajına "Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde mübarek Kurban Bayramı’nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını yaşıyoruz." diyerek başlayan Bahçeli, şöyle devam etti: "İnsanımızın biraz üzgün, biraz yorgun, biraz yılgın, ama fazlasıyla da kaygılı ve tedirgin olduğu bugünkü zaman aralığında Yüce Allah’a manen yaklaşmanın arayış ve beklentisiyle bayram günlerini idrak edeceğiz. Bayramlar milli ve manevi değerlerin pekişmesine, dini şuur ve duygunun gelişmesine, sevgi ve saygı ruhunun güçlenmesine önemli oranda katkı veren, destek sağlayan müstesna ve muazzez günlerdir. İhtilaf ve tefrikaların azalması, çekişme ve çekememezliklerin zayıflaması, kavga ve küslüklerin bitirilmesi bayramın barış ve kardeşlik mesajlarına doğrudan bağlıdır. Her bayram kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için de eşsiz bir imkan sunmaktadır.

Eş, dost, akraba, komşu ve büyüklerin ziyaretiyle paylaşmanın ve kavuşmanın güzellikleri doyasıya yaşanırken; yoksul, yetim, hasta ve kimsesizlerin hatırlanmasıyla da ahlaki ve insani sorumlulukların gereği yerine getirilmektedir. Bencil ve hasis eğilimlerin gittikçe kuvvet kazandığı, bireysel çıkarlara dayalı ilişki ağlarının genişleyip kolektif ruhu yutmaya başladığı bugünkü çağda, bizi biz yapan tüm değerlerin mana ve ehemmiyetini bir an olsun ihmal etmemeli ve yabana atmamalıyız.

Hiş kuşkusuz Kurban Bayramı bunlardan birisi, belki de en önemlerindendir. Kurban ibadeti, Yüce Allah’a sonsuz şükranın, verdiği nimetlere vefa ve minnetin bir yükümlülüğü olmanın yanı sıra bizlerin maneviyatını perçinleyen, ilahi buyruklara sadakatle bağlandığımızı gösteren kutsal bir vecibedir. Kurban Bayramı Rabb'imize teslimiyetin, iman etmenin, sorgusuz-sualsiz bağlanmanın ve kulluk bilincini canlı tutmanın açık bir ispatıdır."

BİRLİK VE BERABERLİK TEMENNİSİ

Kurban Bayramı vesilesiyle Türkiye'nin birlik ve beraberliği konusunda temennilerini dile getiren Bahçeli, "Temennim birliğimizin, varlığımızın ve geleceğimizin kurban edilmeden, her günümüzün bir bayram günü gibi geçmesi, her anımızın iyilik ve doğrulukla zenginleşmesidir.

Ayrımcılığın ve bölücülüğün sürekli yenilendiği, farklı vasıtalarla güç topladığı, değişik enstrümanlarla millet ve devlet hayatına nüfuz ettiği göz alındığında uyanık ve şuurlu olmaktan başka seçeneğimiz olmadığı da net olarak fark edilmelidir.

Dilimizin ve kimliğimizin adeta canlı hedef yapıldığı, bölücü ve yıkıcı emellere kurban verildiği şu günlerde, milletçe sahnelenen tüm oyunlara, tüm sinsiliklere ve tüm provokasyonlara azami ölçüde dikkat etmemiz lazımdır. Bu bayramın manevi ikliminden feyiz alarak, kötülüğün ve kötümserliğin safında yer tutan, pozisyon alan ve tarafı haline gelen mihraklara tek yürek halinde karşı durmamız, engel olmamız milli ve dini vazifelerimizin gereği olarak değerlendirilmelidir. Elbette Türk milleti kurban ibadetini en iyi şekilde yaparken, fırsatçılara, hain niyetlere ve fitne odaklarına göz açtırmayacak, bin yıllık kardeşliğini kurban vermeyecek ve kışkırtmalara da gelmeyecektir. Kurban Bayramı, cömertliğin, yardımseverliğin, muhtaçlara uzanacak elin, küçükleri sevgi ve şefkatle kucaklamanın yaşandığı tarihi bir dönüm noktası olmakla birlikte; milli varlık üzerinde hesap yapanların tuzaklarını boşa çıkartacak kaynaşma ve sağlam iradeyi de inşallah teyit edecektir.

İnancım ve ümidim budur." diye kaydetti.Bahçeli son olarak "Bu düşüncelerle karışıklık ve kaos içinde dalgalanan İslam coğrafyasının ve bütün din kardeşlerimizin huzur ve esenlik bulmasını, bunalımdan kurtulmalarını, karanlıktan çıkmalarını niyaz ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum.

Aziz milletimin, Türk dünyasının ve tüm vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum. Ayrıca hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, dualarında olabilmeyi ve sağlıcakla dönmelerini içtenlikle diliyorum." şeklinde mesajını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.