Mansur Yavaş'ın yüzde 50 hedefi

Mansur Yavaş'ın yüzde 50 hedefi

Yeni siyasi oluşumlarda adı geçen Mansur Yavaş, Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Gürel'e konuştu.

Baraj kaygısı olan bir partiyle hareket etmeyeceğini söyleyen Yavaş, hedefi yüzde 50 olan bir oluşumda yer alabileceğini açıkladı.

Ankara'da birbiri ardına siyasi partiler kuruluyor. Emine Ülker Tarhan ve İdris Bal'ın ardından İdris Naim Şahin de bugün vereceği dilekçeyle resmen başvuruda bulunacak. 

Seçimlere doğru arayışlar hız kazandığı dönemde gözler, son yerel seçimde CHP'nin Ankara adayı eski ülkücü ve MHP'li Mansur Yavaş'a çevrildi. 

İdris Naim Şahin'in kuracağı parti için adı geçen Yavaş bu iddiayı yalanlamıştı. Merak edilenleri Yavaş'a soran Hürriyet yazarı Deniz Gürel, açıklamaları köşesine taşıdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

HEMEN HEPSİNDEN TEKLİF VAR

"Mevcut olan, yeni kurulan ve kurulmaya çalışılan partilerin hemen hepsinden teklif var.
Mevcut partilerin bugünkü söylemleriyle çok şansı olmadığını düşünüyor.
Barajı geçme hedefiyle yola çıkan oluşumların başarılı olma şansını düşük buluyor.

YÜZDE 50 HEDEFİ

Ancak 'yüzde 50 hedefi olan bir oluşumla hareket edeceğini söylüyor.
Önümüzdeki günlerde kurduğu Sevdamız Türkiye Platformu'yla toplantılara başlayacak ve durum değerlendirmesi yapacak.

İNANDIĞI OLUŞUM OLMAZSA SİYASİ HAYATINI NOKTALAYACAK

Her ne kadar Yavaş kendisi söylemese de gözlemlerim özetle şöyle: "2015 seçimlerini, sonraki 4 yılda seçim olmaması yüzünden 'tarihi' olarak görüyor.
Ülkeyle ilgili genel kaygıları var, iç ve dış politikada Hükümet'i zor günlerin beklediğini öngörüyor. Aklına yatan inandığı bir oluşum olmazsa siyasi hayatını noktalayacak."

SEÇİMLERDE GÖKÇEK'İ ZORLAMIŞTI

Bilindiği gibi Yavaş, az bir farkla kaybettiği seçimlerin ardından seçim sonuçlarına itiraz etmişti. YSK sonuçlara yapılan itirazı geri çevirmişti. Ankara Anayasa Mahkemesi, CHP 'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı itiraz başvurusunu 30 Mart yerel seçimlerine yönelik yaptığı itirazı reddetmişti.  AYM, Yavaş'ın yaptığı bireysel başvuruyu konu bakımından yetersiz bulmuştu.

‘GENÇKEN DAHA KESKİNDİM’

Yerel seçim öncesi 23 Şubat tarihinde Habertürk gazetesine röportaj veren Yavaş, MHP ve politik görüşü hakkındaki sorulara böyle cevap vermişti:

 

MHP ile yollarınız nasıl kesişti?

Gençlik yıllarımda politikalarından etkilendim. O zamanlar sağ ve sol vardı. Herkes çok keskindi, karşıdakini dinlemezdi. O ortam içinde kendimi MHP’ye yakın hissettim.

Keskin bir partici miydiniz?

O zamanlar herkes keskindi, kimse birbirini dinlemezdi. Bunu 2009 seçimlerinde daha iyi anladım. İnsanlar “Yaptıklarınızı görüyoruz ve belediyeciliğinizi seviyoruz ama o partiye nasıl oy verelim” diyordu. Sonuçta oy verdiler. Türkiye’de hâlâ insanların ne söylendiğine değil kimin söylediğine bakılıyor. Bunu aşmamız lazım.

Gençken daha sağdaydınız, şimdi merkeze mi yaklaştınız?

Gençken daha keskindim, artık karşıt fikirdeki insanlarla konuşarak anlaşabileceğimizi biliyorum. 2009 seçimleri bana çok şey öğretti. Aşırı solda duran insanların bile “Size oy vereceğim” demesi beni etkiledi. Her çeşit insandan oy aldığımı görünce değer yargılarım değişti, herkese karşı sorumlu hissetmeye başladım. Hiç kimseyi kırmamaya çalıştım. 1999’dan sonra kongre ve seçim mitingi dışında siyasi tek bir demecim yoktur. Kamu görevlisi gibi tarafsız bir belediye başkanı oldum. Bu seçimde de kazanırsam rozetimi çıkarıp herkesin belediye başkanı olacağım. Zaten belediye başkanlarının siyasete fazla bulaşıp herkesi karşısına almasını doğru bulmuyorum.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.