MEBBİS Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü Erişime Açıldı

MEBBİS Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü Erişime Açıldı

MEBBİS Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü Erişime Açıldı mebbis giriş 17/04/2015 tarihinde yayınlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 54. maddesine göre “Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü” hizmete açılmıştır.

MEBBİS Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü Erişime Açıldı mebbis giriş 17/04/2015 tarihinde yayınlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin  54. maddesine göre “Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü” hizmete açılmıştır.

Ekranların kullanımı ise şu şekildedir: 

Değerlendirme Form İşlemleri-> Değerlendirme Form Giriş (OPD02001)
Bu ekran ilk defa not girişi yapmak için kullanılmaktadır ve sadece görevde olan, Öğretmen, Atölye Şefi, Bölüm Şefi, Laboratuvar Şefi, Müdür Başyardımcısı ve Müdür yardımcısı görevinde olan personel değerlendirme listesinde gözükmektedir.  Buna ek olarak eğer kişiler görevlendirme ise görevlendirme oldukları kurumlar tarafından değerlendirme listesinde gözükecektir. Kişilerin bu ekrandan sadece notları girilecek sonuç çıktısı bu ekrandan alınmayacaktır.

Değerlendirme Form İşlemleri-> Değerlendirme Form Sonuçları (OPD02002)
Bu ekran üzerinden girilen değerlendirme sonuçları öğretmen bazında listelenip çıktı alınacak ve bu çıktılar okul idaresi tarafından imzalandıktan sonra kişinin dosyasına konulacaktır.

Değerlendirme Form İşlemleri-> Değerlendirme Form Düzeltme (OPD02003)
 Değerlendirme formları yönetmelik hükümlerine göre ders bitiminden itibaren bu ekran üzerinden 1 ay boyunca kurumlar tarafından düzeltilebilmektedir. Fakat 1 aylık süre verilmesine rağmen düzeltme yapmayan kurumlarımız bu tarihten sonra formları düzeltemeyecektir. Bu durumdaki formlar resmi yazıyla il milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek ve düzeltme işlemi il milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılacaktır.  Buna ek olarak yapılan her düzeltmeden sonra mutlaka OPD02002 kodlu Değerlendirme Form Sonuçları ekranından çıktı alınıp imzalandıktan sonra kişinin dosyasına konulacaktır.  

İşte o madde:
MADDE 54 ­ (1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

Değerlendirme ölçütleri olarak Ek­3'te yer alan Form esas alınır. Değerlendirmeler ders yılı bitiminden itibaren bir ay içinde, MEBBİS üzerinde oluşturulacak modül üzerinden gerçekleştirilir. Bu madde kapsamındaki değerlendirmelerin Bakanlıkça duyurulacak usul ve esaslar çerçevesinde, zamanında, nesnel vetarafsız şekilde yürütülmesinden ilgili il milli eğitim müdürü sorumludur. Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

Değerlendirmelerin yapılmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye ÖğretmenYetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü yetkilidir.

Bakanlık değerlendirmelerin 1Temmuz'a kadar mebbis üzerinden bitirilmesi talimatı verdi. 

Kriterin Başlıca Konuları:

1- Eğitim Öğretimi Planlayabilme

2- Eğitim ve Öğretim Ortamlarını Düzenleyebilme

3- İletişim Becerilerini Etkili Kullanabilme

4- Öğrencileri Hedef Kazanımlar Doğrultusunda Dügüyebilme

5- Çevre Olanaklarını Öğrenme Sürecini Destekleyecek Biçimde Kullanabilme

6- Zamanı Yönetebilme

7- Öğretim Yöntem ve Tekniklerini Etkin biçimde Kullanabilme

8- Eğitim Öğretim Sürecini Değerlendirebilme

9- Okulun Eğitim Öğretim Politikalarına Uyum ve Katkı Sağlayabilme

10- Öğretmenlik Mesleğinin Gerektirdiği Genel Tutum ve Davranışları Sergileyebilme

adfadfa-(1).pngadfadfa-(1).pngkamudanhaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum