Memur-Sen ve STK'lar "Erdoğan" Dedi

Memur-Sen ve STK'lar "Erdoğan" Dedi

Memur-Sen ve STK'lar "Erdoğan" Dedi

15.07.2014 Salı Günü Saat 12:30  Da Memur-Sen Genel Merkezinde 40 STK' dan oluşan "Ankara Milli İrade Platformu"  adına Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır'ın yaptığı Basın açıklamasıdır.                       

 

                                  MİLLETİMİZ İÇİN MİLLETİN ADAMI DİYORUZ

 

          İçerisinde Memur-Sen'inde bulunduğu ve 38  STK'nın  yer aldığı Milli İrade Platformu olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halk tarafından yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ile ilgili görüşlerimizi ifade etmek üzere huzurlarınızdayız.

          Milli İrade Platformu olarak,10 Ağustos 2014 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Milletimiz için “Milletin adamı” diyoruz.   İlk kez doğrudan kendi irademizi yansıtacağımız Cumhurbaşkanlığı seçimi ile siyasi tarihimizin akışına etki edecek bir süreci birlikte yaşıyoruz. 12. Cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayetin tasfiyesinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak görüyoruz.

          İnşası ve ihyası için mücadele ettiğimiz; medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok daha büyük anlam yüklememizi zorunlu kılmaktadır. Çünkü milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve "Yeniden Büyük Türkiye" davasının öncüsü olma sorumluluğunu da üstleneceği gibi, istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir.

          Ülkemiz sadece milletimiz için değil, medeniyet havzamızdaki bütün ülke ve toplumlar için de yeni ufuk ve yeni umutların öznesi olma durumundadır. Artık, Türkiye herhangi sıradan bir ülke olmayıp, başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülke konumundadır.                                                                                                                                   

           Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve milletin takdirine bağlılığının bir göstergesi olarak kabul ediyoruz. Biz, bu noktada, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu C.Başkanı profilini ve sahip olması gereken nitelikleri önemsiyoruz.

        Elbette C.Başkanının halk tarafından seçilecek olması önemli, Ancak halkın doğru kişiyi C.Başkanı olarak seçmesi daha çok önemlidir. Çünkü 12.Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri olacaktır. Türkiye gelecek vizyonuna uygun olarak, Lider Cumhurbaşkanı profiliyle, medeniyetin ihyası ve "Yeniden Büyük Türkiye" inşası sürecini hızlandıracaktır.

 Bunun için Milli İrade Platformu olarak;

  • 12. Cumhurbaşkanının Vesayetle mücadele edebilecek kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur ve kararlı adımlar atararak iç ve dış mihraklara meydan okuyabilecek,
  • İnsan haklarını ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, Sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak,
  • Çözüm Sürecini, Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek,
  • Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunan vizyona sahip olacak,
  • Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak,
  • Kültür-Gençlik-Eğitim ve Ahlak alanlarında hem Devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak,
  •  Milletin ortak talebi ve hedefi olan Sivil Anayasa’nın; eşit vatandaşlık merkezli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek,
  • Yasama, yürütme ve yargı erklerinin işbirliği ve uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak,
  • Şeffaf ve hesap verebilir bir Devlet yönetimi için, denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek,
  • Emek ve Sermaye kesimiyle sürekli ve etkileşime açık olacak ve  bu kesimler arasında iletişim kuracak, ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek,
  • Avrupa Birliğinin demokratik standartlarını yakalama noktasında öncülük ederek, Birliğin demokrasi ve özgürlük alanlarında çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek,
  • Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve dünya mazlumlarının sözcüsü ve gözcüsü olacak vizyona sahip, Lider Cumhurbaşkanı istiyoruz.

             Cumhurbaşkanı adaylarının hem Türkiye’yi tanımak hem de Türkiye’de tanınmak yönünde aynı durumda olmadıklarının bilincinde olarak; Ülkesini yakinen tanıyan, milletiyle ortak değerleri paylaşan, milletle aynı acıları, sevinçleri, kederleri gelenek ve göreneklerini birlikte yaşayan, medeniyetin değerlerini toplumun her kesimine yayan, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilip, yönetebilen bir C.Başkanı istiyoruz.

           Bizler, Türkiye’nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaştığı seviyeye bakarak; geçmişte yaşadığımız sıkıntı ve baskılar, devletin karşı karşıya bırakıldığı küresel operasyonlar, Millet-Devlet arasında çıkarılan çatışmalar ve bunları çıkaranlar, Kur’an öğrenimine getirilen yaş sınırlaması sebebiyle Kuran öğreniminden alıkonulan çocuklarımızın dramı, başörtülü olduğu için memurluğu ellerinden alınan kadınlarımızın, üniversite kapılarından geri çevrilen kızlarımızın gözyaşları, İmam-Hatip ve Meslek Liselerine uygulanan katsayı adaletsizliği, kesintisiz eğitim bahanesiyle çocuklarımızın cehaletin karanlığına itilişi, Kürt kardeşlerimizin Kürt olduğu için ötekileştirilmeleri, evladıyla Kürtçe konuştuğu için jandarma dipçiğine maruz kalan annelerin durumu,  Kendi vatandaşını tehdit olarak görüp darbe yapan, muhtıra yazan ötekileştiren ceberrut devlet anlayışı,  diğer taraftan tam 30 yıl süren ve 40 bine yakın vatan evladının toprağa gömülmesine sebep olan terörlü günler henüz hafızalarımızdaki yerini  terü taze korumaktadır

         Evet, bugün Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona erdiği için, dizi dizi şehit tabutları gelmediği için, anaların göz yaşları sel olup akmadığı için, Nitelikli kara ve demir yollarımız, havaalanlarımız, denizaltı ulaşımımız, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz, barajlarımız her geçen gün çoğaldığı ve hayat kalitemiz sürekli arttığı için, milletimiz daha emin ve daha huzurludur.

           Artık bu gün dayatmacı kesintisiz eğitim yerine 4+4+4 lük eğitim sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabilmektedir. İmam-Hatip okullarının  orta kısımları yeniden açılmıştır. Katsayı uygulamasına sona verilmiştir. Kız öğrencilerimiz ve kadın kamu görevlisi kardeşlerimiz başörtüsüyle eğitim görebilmekte, kamu hizmeti sunabilmektedir. Artık Kamu görevlileri toplu sözleşme hakkına sahiptir. Türkiye'miz Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna sayıldığı,  Filistin’in, Suriye'nin Arakan’ın, Somali’nin yardımına koştuğu, bölgesel ve küresel ölçekli konularda sözü dinlenen, tepkisi merak edilen bir ülke hüviyetine doğru hızla ilerlediği herkes tarafından bilinmektedir. Bütün bunlar, son on yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının göstergesidir.

           12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşmüş ve devletin milleti algısı sona ermiştir.  Türkiye, uzun soluklu ve tarihe kayıt düşen gelecek vizyon belgelerini açıklamıştır.  Bölgesel ve küresel aktör Türkiye yolculuğu da kararlı bir şeklide devam etmektedir.

             Biz bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli İrade Platformu olarak; Türkiye’nin bu dönüşüm hikâyesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi olan, Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, katil devlet İsrail devletine "one minute" diyebilen, Çözüm Sürecini sahiplenen “MİLLETİMİZ İÇİN MİLLETİN ADAMI” RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİMİZİ KAMU OYUYLA AÇIKÇA PAYLAŞIYORUZ. Cumhurbaşkanlığı seçiminin centilmenlik havası ve demokratik olgunluk içerisinde geçmesini temenni ediyoruz. Basınımızı, destek veren Sivil Toplum kuruluşlarımızı ve davetimize icabet izleyicilerimizi saygılarımızla selamlıyoruz.

Platform Adına

            Mustafa KIR

Memur-Sen Ankara İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum