Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 
Yağışların; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu; iç kesimleri ile sabah saatlerinde Muğla'nın güney kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu; batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.