Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde pazartesi günü yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) ülkemizde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu ( Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Anadolu Yakası), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA SABAH ANİDEN BASTIRDI
 
İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli  yağış bir çok ilçede etkili oldu.
 
Yağıştan dolayı yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Maltepe sahil  yolunda kavşaklarda ve yol kenarında biriken su birikintileri araç geçişlerini  zorlaştırdı. Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar otobüs  duraklarına ve köprü altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.
 
Bu arada itfaiye ekipleri Maltepe ilçesinde aldıkları yoğun ihbarları  değerlendirerek su tahliyesi yaptı. Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde Yarıcı Sokak  üzerinde bir lojmana yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri  yangına müdahale ederek söndürdü.
 
Avrupa Yakası'nda Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Zeytinburnu, Fatih,  Beşiktaş, Bayrampaşa, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ilçelerinde kısa  süreli şiddetli yağışlar görüldü.
 
ANKARA VE Bolu'DA YAĞMUR ALT GEÇİTLERİ SUYLA DOLDURDU
Bolu ve Ankara'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Ankara'da gece saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kızılay Meydanı'nda caddeler göle ve yollar göle döndü. Sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Bolu’da da gece saatlerinde aniden bastıran yağmur yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 dakika etkili olan sağanak yağışın ardından logarlar taştı. Logarların taşmasıyla nedeniyle yollar sularla kaplandı. Kalıcı konutlar mevkiinde yağan yağmurla birlikte alt geçit suyla kaplandı. Alt geçidi kaplayan sular sürücülere de zor anlar yaşattı. Bazı mahallelerde de sağanak yağışla birlikte yollar sularla doldu. Yağmurla birlikte çakan yıldırımlar gecenin karanlığında kenti aydınlattı.

Milliyet

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.