Meteoroloji'den müjdeli haber

Meteoroloji'den müjdeli haber

Mevsim normalleri altında olan hava sıcaklıkları hafta başından itibaren mevsim normallerine dönüyor.

Yağışlı sistem, Karadeniz kıyı kesiminde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek ve yerini güneşli bir havaya bırakacak.

Pazartesi gününden itibaren batı kesiminden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde bir sıcaklık artışı görülecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine yaklaşacak. Başkent Ankara'da yine 18-20 dereceleri görülecek, İstanbul'da 19-20 dereceler görülecek.

Meteoroloji Mühendisi Barış Özgün, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava sıcaklığı tahminlerine ilişkin olarak bilgi verdi.

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın ülke genelinde etkili olduğunu aktaran Özgün, "Özellikle hafta başından itibaren sıcaklık değerleri 15 ile 20 dereceyi gören bir düşüş gördük, mevsim normallerinin altına indi. Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağışları da gördük. Bugün itibari ile kar yağışı da yer yer başladı. Bolu, yine Karadeniz'in iç kesimlerinde, doğuda da Erzurum ve Kars'ın yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışını görmeye başladık. İç Anadolu'da Sivas yöresinde yine kar yağışını gördük." diye konuştu.

YAĞIŞ HAFTA SONU DA DEVAM EDECEK

Hafta sonunda da bu yağışlı sistemin ülkenin kuzey kesimlerinde yine etkili olmaya devam edeceği bilgisini veren Özgün, şu ifadeleri kullandı:

"Marmara'nın doğusu, Karadeniz, hem cumartesi günü hem de pazar günü etkili olmaya devam edecek. Havanın iyice soğuması ile birlikte iç kesimlerde ve yükseklerde gördüğümüz yağışlar yine karla karışık yağmur şeklinde olacak. Cumartesi ile birlikte batı karadeniz kıyı şeridi Rize, Trabzon doğusu ve Artvin'in kıyı şeridinin yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz. Ege'nin iç kesiminde rüzgarlı hava devam edecek."

DON RİSKİ UYARISI

Gece sıcaklıklarının yer yer sıfırın altına indiğini belirten Özgün, Ankara'da bugün itibariyle cuma gece, cumartesi sabah sıcaklığın sıfır derece olmasını beklediklerini dile getirdi. Bu nedenle özellikle Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinde zirai don riskinin mevcut olduğunu kaydeden Özgün, şu an son hasadın yapıldığı dönem içerisinde çiftçileri don riskine karşı uyardı. Özgün, yer yer hafif şiddette, yer yer orta şiddette don riskinin bu bölgeler için mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

SICAKLIKLAR 20 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Hafta başına bakıldığında ise pazartesiden itibaren yağışlı sistemin kuzeydoğuya doğru ilerleyeceğini söyleyen Özgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yağışlı sistem, Karadeniz kıyı kesiminde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edecek ve güneşli bir havaya bırakacak. Pazartesi gününden itibaren batı kesiminden başlayarak hafta boyunca ülkemiz genelinde bir sıcaklık artışı göreceğiz. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine yaklaşacak. Başkent Ankara'da yine 18-20 dereceleri göreceğiz. İstanbul'da 19-20 dereceleri göreceğiz."

Haftaya, cuma günü itibari ile kuzey batı kesimlerinin yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceği bilgisini veren Özgün, bu yağışlı sistemin, şu anda etkili olan yağışlı sisteme göre daha zayıf bir sistem olduğunu söyledi.

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.