Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Bugün akşam 18:00'de başlaması beklenen yağışların yarın aynı saate kadar süreceği açıklaması yapıldı.

3 BÖLGE İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlı havanın mesai saati bitimine denk gelmesi, özellikle trafik yoğunluğunu da gündeme getirdi. Meteoroloji, 3 bölge için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de bu akşamdan itibaren kuvvetli yağış başlayacağını duyuran meteoroloji, yarın akşam saat 18.00’e kadar etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

"OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI"

Meteoroloji, yazılı açıklamasında "Bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, gece yarısından itibaren ve sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

YURDUN İÇ VE DOĞU KESİMLERİNDE SİS BEKLENİYOR

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağmur ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kuzey Ege'de kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu; sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu; akşam saatlerinden sonra kuzey kıyı ilçelerinin; gece saatlerinde ise il genelinin sağanak yağışlı 22

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 24

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 21

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 19

Trabzon: Parçalı bulutlu 19

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 8

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 19

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.