Nerede Oy Kullanacaksınız? Tıkla Öğren

Nerede Oy Kullanacaksınız? Tıkla Öğren

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart yerel seçimlerinde, seçmenlerin oy kullanacağı adresleri ve nasıl oy kullanılması gerektiğini açıkladı. Peki Yerel seçimlerde nerede ve nasıl oy kullanacağız? İşte cevabı:

2014 yerel seçimleri için sandık bilgisi sorgulamaYSK sitesinden yapılıyor. 18 Şubat tarihi itibariyle sandık sorgulama YSK tarafından hizmete açıldı.

 

Sandık sorgulama için YSK sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan alanda TC numaranız soruluyor. Ardından ise nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve kimliğinizdeki diğer bilgiler isteniyor.

 

Bu bilgileri yazdıktan sonra en sonda RESİM DOĞRULAMA kısmına dikkat edin. Yanda çıkan harf ve rakamları o alana yazıp sorgula tuşuna basın. Aşağıdaki Sandık Bilgisi Sorgulama kısmına tıklayarak 'Nerede oy kullanacağınızı' öğrenebilirsiniz.

 

NEREDE OY KULLANACAKSINIZ? - TIKLA ÖĞREN

 

2014 yerel seçimlerde oyunuzu nasıl kullanacaksınız?

 

30 büyükşehirde; büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi yapılacak. Diğer illerde ise büyükşehir belediye başkanlığı dışındaki seçimler için oy kullanılacak. Oy verme bazı illerde 07.00-16.00, bazı illerde ise 08.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.

 

Seçmenin kimlik tespitinde; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekiyor. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.