Niğde'de Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit

Niğde'de Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit

Niğde'de jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit düştü, 1 kişi de hayatını kaybetti.

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi.

Yaralanan 4 askerden 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

SALDIRGANLAR ARAPÇA KONUŞUYOR

Saldırganlardan ikisi yaralı halde yakalandı. Hastaneye götürülen saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan Niğde'deki olayda 1 asker ve 1 polisin şehit olduğu, aracı gasp edilen bir kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA: OLAY NASIL MEYDANA GELDİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırı ile ilgili olarak, yabancı uyruklu üç teröristin yol kontrolü yapan jandarma görevlileri ile yardıma gelen polis ekiplerine ateş açtığını, olay yerinde bulunan bir kamyon şoförünü öldürüp, bu kişinin aracıyla kaçtıklarını belirterek, "Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker, bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var." dedi.

Kılıç, Celeme Deresi mevkisindeki olay yerinde incelemelerde bulundu. 

"YABANCI UYRUKLU 3 TERÖRİST"

Burada, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kılıç, yabancı uyruklu üç teröristin, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtığını söyledi.

Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açan teröristlerin oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtıklarını anlatan Kılıç, "Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var" diye konuştu.

"SIRT ÇANTASININ İÇİ NEREDEYSE CEPHANELİK GİBİ"

Kılıç, teröristlerin beraberindeki sırt çantasının içinin neredeyse bir cephanelik gibi olduğunu belirterek, "İki terörist, 1 kalaşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kalaşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı." dedi. 

Yaralılardan 4'ünün er, 2'sinin uzman çavuş, 2'sinin de astsubay olduğunu ifade eden Kılıç, bir er ve bir astsubayın durumunun ağır olduğunu, yaralı erlerden birinin de Kayseri'ye sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.