Norm fazlası öğretmen atamaları için kılavuz yayınlanmalı

Norm fazlası öğretmen atamaları için kılavuz yayınlanmalı

Bilindiği üzere norm kadro fazlası öğretmen atamaları zamana bağlı olmaksızın valiliklerce istenen bir zamanda yapılabilmektedir.

Bilindiği üzere norm kadro fazlası öğretmen atamaları zamana bağlı olmaksızın valiliklerce istenen bir zamanda yapılabilmektedir. 2018-2019 Öğretim yılında da valilikler ihtiyaç durumuna göre istedikleri zaman bu atamaları yapabileceklerdir. Norm kadroların önümüzdeki günlerde güncelleneceği dikkate alındığında norm kadroların güncellenmesine müteakip atamaların yapılacağını tahmin etmekteyiz.

Bugüne kadar norm kadro fazlası öğretmen atamalarında çok sayıda sorunlarla karşılaşılmıştır. Bu sorunlar zaman zaman çözülmüş, zaman zaman da çözülmeyerek konu yargıya taşınmıştır. Norm kadro fazlası öğretmen atamalarında karşılaşılan sorunların çözümü için bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklayıcı, kapsamlı bir kılavuz yayınlanmamıştır. Karşılaşılan sorunların çözümünde bir birliktelik sağlanamamış, illerin farklı uygulamalarıyla karşılaşılmıştır.

2018-2019 Eğitim öğretim yılının başladığı bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazarak, norm kadro fazlası öğretmenlerin atama işlemlerinde valiliklerin yararlanacağı, uygulama da birlikteliğin sağlanacağı, keyfi uygulamaların önüne geçileceği bir kılavuz hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılmasını talep ettik.  Milli Eğitim Bakanlığı zaman kaybetmeksizin ayrıntılı bir kılavuz hazırlayarak kamuoyuna duyurmalıdır.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.