Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Çalıştayı Başladı

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Çalıştayı Başladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğretmenlerin Yer Değiştirme Süreçlerini Değerlendirme ve Geliştirme” Çalıştayı’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğretmenlerin Yer Değiştirme Süreçlerini Değerlendirme ve Geliştirme” Çalıştayı’na katıldı.

Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu başkanlığında Başkent Öğretmenevi’nde yapılan çalıştaya ilgili daire başkanları, il millî eğitim müdürleri, şube müdürleri, idari görevliler, okul müdürleri, öğretmenler ve sendikaların temsilcileri katıldılar.

Öğretmen atama ve yer değiştirme süreçleri ve takvimi ile ilgili yönetmelikte yapılması gereken değişikliklerin masaya yatırıldığı çalıştayın grup toplantılarında, üç hizmet yılını tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere herhangi bir süre beklenmeksizin kadroya geçiş tarihi itibarıyla yer değişikliği hakkı verilmesi, il içi sıra tayin uygulaması, alan değişikliğinin yer değişikliği takvimine alınarak rutin olarak gerçekleştirilmesi, il içi özür atamalarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gibi konuları gündeme getirdik.

Yapılması öngörülen değişiklikler kapsamında, aday öğretmenlerin değerlendirilme sürecinde memuriyetine son verilmesini öngören ibareler, rotasyonun dayanağı olan aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi, performans değerlendirmesine kapı aralayan ders yılı sonu öğretmen başarı değerlendirmesi gibi hükümlerin yönetmelikten çıkarılması talebinde bulunduk.

Temmuz 2019’da yayımlandığımız “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Süreci Tespitler ve Bir Model Önerisi” raporumuzu da çalıştay katılımcılarıyla paylaştık. Raporumuzda yer alan “1. İl içi isteğe bağlı yer değişikliği (Temmuz 3’üncü hafta); 2. İller arası isteğe bağlı yer değişikliği (Temmuz 4’üncü hafta); 3. Mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği (Ağustos); 4. Mülakatsız yapılacak olan öğretmenlerin ilk atamaları (Eylül 1 ve 2’nci hafta); 5. Norm kadro fazlaları ile sıraya bağlı yer değişikliği başvuru ve atamaları (Ekim 1ve 2’nci haftalar); 6. Tercihlerine atanamayan norm kadro fazlalarının sırasız kurumlara atanması (Ekim 3 ve 4’üncü haftalar); 7. İl içi sıraya bağlı yer değişikliği atamaları (Ocak 3’üncü hafta). 8. Mazerete bağlı il içi ve il dışı yer değişikliği (Ocak 4’üncü hafta - Şubat 1’inci hafta) 9. Alan değişiklikleri (Haziran)” şeklindeki yer değişikliği takvimi önerimizi, katılımcıların ve Bakanlık yetkililerinin dikkatine sunduk.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Süreci Tespitler ve Bir Model Önerisi Raporumuza buradan erişebilirsiniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.