Öğretmen Performans Uygulaması Tozlu Raflara...

Öğretmen Performans Uygulaması Tozlu Raflara...

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bir genelgeyle de yönetmelikle ilgili çalışmalar tamamlanmadığı için sürecin uzadığı ve hatta ileriki bir tarihte konuyla ilgili bir çalıştay yapılarak performans konusunun tekrar masaya yatırılacağının.

 

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bir genelgeyle de yönetmelikle ilgili çalışmalar tamamlanmadığı için sürecin uzadığı ve hatta ileriki bir tarihte konuyla ilgili bir çalıştay yapılarak performans konusunun tekrar masaya yatırılacağının duyurulduğunu belirten Geylan: “Dilerim MEB, tüm öğretmenlerimizin topyekün karşı duruş sergilediği bu ucube uygulamayı bir daha indirmemek üzere tozlu raflara kaldırmıştır.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Dün haber sitelerine “Performans sistemiyle ilgili MEBBİS modülü öğrenci ve velilere açıldı” şeklinde yer alan haber gün boyu tartışıldı. Ancak söz konusu habere konu olan uygulama birebir öğretmenlerimizin performans değerlendirmesiyle ilgili olmayıp, okullarımızın kurum standartlarını belirlemeye yönelik birkaç yıldır sürdürülen anket çalışması idi.

Zaten Bakanlık henüz performans değerlendirmesiyle ilgili çalışmasını tamamlamamış ve yönetmeliği de yayınlamamıştır.

Öte yandan bugün Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bir genelgeyle de yönetmelikle ilgili çalışmalar tamamlanmadığı için sürecin uzadığı ve hatta ileriki bir tarihte konuyla ilgili bir çalıştay yapılarak performans konusunun tekrar masaya yatırılacağı duyurulmuştur. Yine aynı genelgede Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 54 üncü maddesi uyarınca (2015-2016 öğretim yılında yapıldığı gibi) okul müdürleri tarafından yapılması gereken performans değerlendirmesinin de bahsi geçen çalışmalar tamamlanıncaya kadar tehir edildiği ifade edilmiştir.

Dilerim bu tutum, seçim nedeniyle gerçekleştirilen geçici bir tedbir değildir.

Dilerim MEB, tüm öğretmenlerimizin topyekün karşı duruş sergilediği bu ucube uygulamayı bir daha indirmemek üzere tozlu raflara kaldırmıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum