Öğretmenler Acil Özür Bekliyor… #ÖzürDile #HaddiniBil

Öğretmenler Acil Özür Bekliyor… #ÖzürDile #HaddiniBil

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı tarafından okulların açılması ile ilgili bir gazeteye yapılan açıklamada öğretmenlere ve sendikalara dönük kullanılan ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı tarafından okulların açılması ile ilgili bir gazeteye yapılan açıklamada öğretmenlere ve sendikalara dönük kullanılan ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yararı veya toplumsal fayda değil elde edeceği kazançtır.

Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin ve halkımızın sağlıdır. Özel Okullar Derneği adına konuşan bu kişinin önceliği ise elde edeceği kazançtır. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin eşit ve ulaşılabilir kamusal eğitim hakkıdır. Bunların önceliği ise kendi gereksinimlerinin karşılanmasıdır.

Eğitim Sen, okulların açılması da dâhil olmak üzere, eğitim alanı ile ilgili tüm tartışmaların eğitim ve sağlık hakkını temel alan bir yaklaşımla, bilim insanları ve alanın tüm öznelerinin demokratik katılımının esas alarak sürdürülmesinden yanadır. Siyasi iktidarın ve sermaye çevrelerinin gereksinimlerinden hareketle tepeden alınan kararların bizim açımızdan kabul edilmesi mümkün değildir.

Tarihsel ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, salgın başladığı günden bu yana eğitim alanı ile ilgili tüm konularda görüşlerimizi ifade ettik, eleştirilerimizi yüksek sesle söyledik, önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Özel okul sahipleri veya siyasi iktidarın temsilcileri ne kadar rahatsız olursa olsun tüm bunları önümüzdeki dönemde de yapmaya devam etmekte kararlıyız.

En ağır koşullar altında çalışan, ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenleri çalışmadan para kazanmak isteyen bir kesim olarak gösteren bu açıklamanın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hiç kimse öğretmenlere dönük bu şekilde suçlayıcı ifadeler kullanamaz. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, tüm MEB bürokrasisini bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır. Eğitim Sen, mesleğimizi ve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını korumaya devam edecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.