Öğretmenler Dikkat! Bu Ödüllü Yarışma Kaçmaz!

Öğretmenler Dikkat! Bu Ödüllü Yarışma Kaçmaz!

Eğitimciler Birliği Sendikası tarafından dördüncüsü düzenlenen kısa film yarışması bu yıl, "Eğitim" temasını gündeme getiriyor.

Eğitimciler Birliği Sendikası tarafından dördüncüsü düzenlenen kısa film yarışması bu yıl, "Eğitim" temasını gündeme getiriyor.

Eğitimin zor ve özveri isteyen bir süreç olduğunu bilen ve buna dikkat çekmek isteyen Eğitim-Bir-Sen, eğitim sürecinde hem eğitici hem de öğrenci gözünden yaşanan sorunları ve güzellikleri belirginleştirmeyi amaçlıyor.

 Önceki Yıllarda da Ses Getirmişti

Önceki yıllarda "Öğretmen", "Örgütlenme" ve "Vefa" konularını yarışma gündemine taşıyan yarışma, oldukça etkili yapımlarla ses getirmişti.

Eğitim-Bir-Sen, yarışma kapsamında, her yıl eğitimin bir başka yönüne dikkat çekerek, eğitimin önemi hakkında toplumsal bir farkındalık sağlamayı hedefliyor.  

 Kurmaca Dalında Kısa Filmler

Eğitim temalı kısa film yarışması için aday olan çalışmaların, olay ya da kişiler üzerinden hareketle kurgusal ve en fazla 20 dakika süren kısa filmler olması gerekiyor.

Eğitimle ilişki, bir süreç olarak eğitimin farklı noktalarına değinen filmlerin yarışacağı yarışmada, katılımcılar esnek ve verimli bir kurgu alanında kendilerini ifade etme imkanı bulabilecekler.

 Toplam 40 Bin TL Ödül

Yarışmada birinci olan yapıma 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 7 bin TL ödül verilecek.

Bunların dışında Mehmet Akif İnan Özel Ödülü'nü kazanan yapım için 5 bin TL ve Erol Battal Teşvik Ödülü'nü alan yapım için 3 Bin TL ödül verilecek.

Toplumsal farkındalığın arttırılması ve eğitim gibi çok önemli bir sürecin ayrı noktalarına dikkat çekilmesiyle önemli bir hizmet sağlayan yarışma için, önceki yıllarda katılım sağlayan önemli ve değerli yapımlar gibi, bu yıl da çok anlamlı çalışmaların sunulması bekleniyor.

Eğitim Bir Sen kısa film yarışması için başvuru süreci 1 Ekim 2017 tarihinde başlayıp, 14 Ocak 2018 tarihinde son bulacak.

Hak kazanan katılımcılar için ödülleri, Eğitimciler Birliği Sendikası'nın kuruluş yıldönümünde düzenlenecek organizasyonla verilecek.

Eğitim Temalı Kısa Film Yarışması Başvuru ve Ayrıntılar hakkında daha fazla bilgiyi BURADAN alabilirsiniz…

memurpostasi.com özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.