Öğretmenlerin Atama ve Ders Okutma Esaslarında Değişiklik

Öğretmenlerin Atama ve Ders Okutma Esaslarında Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı talim ve terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında değişikliğe gitti.

Öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarında değişiklik yapılmasına dair esaslar beş branş için değişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mart 2014 tarihli ve 2678 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” eki çizelgenin 8, 14, 29, 58 ve 60 sıra numaralı bölümleri değiştirildi.

Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Görsel Sanatlar, müzik ve okul öncesi branşlarında yapılan değişikliklere dair detayların yer aldığı Ağustos 2018 Tebliğler dergisini indirebilirsiniz.

Öğretmen atamalarında dikkate alınacak hususlar!

Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz. Ancak, öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı durumlarda, gereken nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla pedagojik formasyonu olmayanların atamaları da yapılabilir. Bu şekilde atananların adaylık dönemi içinde pedagojik formasyon kazanmaları için gerekli önlemler alınır.

Türkçe, Sosyal Bilgiler, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri alan öğretmenliklerine kaynak teşkil eden programlardan mezun olanlarla, ihtiyacın karşılanamaması durumunda Türkçe alanına Türk Dili ve Edebiyatı; Sosyal Bilgiler alanına Tarih ve Coğrafya; İlköğretim Matematik alanına Matematik; Fen Bilimleri alanına Fizik, Kimya ve Biyoloji alan öğretmenliklerine kaynak teşkil eden programlardan da mezun olanların ataması yapılabilir.

2018 yılı Ağustos ayı tebliğler dergisi için TIKLAYINIZ.

x_66.jpgxx_27.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.