PAÜ Rektörü Bağ’ın eşini üniversitede yükseltme ısrarı sürüyor

PAÜ Rektörü Bağ’ın eşini üniversitede yükseltme ısrarı sürüyor

Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ın eşini ısrarla üniversite içinde yükseltme çabası yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. PAÜ’ye bağlı PADAM’a alınacak öğretim elemanı ilanında neredeyse Derya Bağ tarif edildi.

Pamukkale Üniversitesi’nde 15 Temmuz sonrası göreve gelen ve hemen ardından İmam Hatip Lisesinde Arapça öğretmeni olan eşini enstitü sekreteri olarak atayan Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ’ı yükseltme ısrarı sürüyor.
‘PES DEDİRTEN’ SON OLAY
Son yaşanan olay ise ‘pes artık’ dedirtecek türden… Pamukkale Üniversitesi’nde ‘akıl tutulması’ yaşatan son skandal şöyle gelişti:
‘ADRESE TESLİM’ İLAN MI?
Pamukkale Üniversitesi, 7 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla akademik personel alımına çıktı. Listenin 7’nci sırasında Dil Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi’ne (PADAM) alınacak öğretim görevlisinin özellikleri hayli dikkat çekti.

101-037.jpg

SINAVA TEK KİŞİ KATILMAYA HAK KAZANDI
‘Adrese teslim alım’ imajı uyandıran ilanın ardından başvurular değerlendirdi ve 10 Ağustos’ta yapılacak sınava katılacak isim belirlendi. Bugün Pamukkale Üniversitesi’nin internet sitesinden ilan edilen duyuruda, sınava katılmaya hak kazanan kişinin De** Ba** olduğu görüldü. 10 Ağustos’ta yapılacak sınava katılacak kişinin Derya Bağ olduğu tahmini büyük ölçüde tuttu.

102-025.jpg

DENİZLİ HABER O DETAYA ULAŞTI
Ancak tüm bu süreç devam ederken, daha ilginç bir gelişmeyi Denizli Haber ortaya çıkardı. PAÜ Dil Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin (PADAM) resmi internet sitesindeki, akademik kadro bölümünde Derya Bağ’ın isminin olması dikkat çekti.

103-015.jpg

SINAV YAPILMADAN İSMİ KADROYA YAZILDI
Yani daha sınav yapılmadan, Rektör Bağ’ın eşi Derya Bağ, akademik yükselmesini yapacağı birime yerleşti bile… Sitede diğer akademik personelin özgeçmişleri bulunmazken, Derya Bağ’ın özgeçmişi için özel link açılmış…

104-010.jpg

İLANLA DERYA BAĞ’IN ÖZGEÇMİŞİ ÖRTÜŞÜYOR
Dosya olarak indirilebilen özgeçmiş incelendiğinde ise, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘aranan kriterler bölümünün’ Derya Bağ’ın özgeçmişi ile birebir örtüştüğü de anlaşılıyor.

KAYNAK: https://www.denizlihaber.com/yasam/gundem/pau-rektoru-bagin-esini-universitede-yukseltme-israri-suruyor/

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.