Pazar günü sokak kısıtlaması kalkıyor! İşte o tarih...

Pazar günü sokak kısıtlaması kalkıyor! İşte o tarih...

Pazar günü sokak kısıtlaması kalkıyor! İşte o tarih... Ünlü isim açıkladı: 'Tam açılma' planı belli oldu

Ünlü isim açıkladı: 'Tam açılma' planı belli oldu

Gazeteci Candaş Tolga Işık, kabine üyeleri ile görüştüğünü belirterek hükümetin sokağa çıkma yasağının kalkması konusundaki planını açıkladı. Peki tam açılma ne zaman 2021? İşte detaylar...

PAZAR GÜNÜ KISITLAMASI KALKIYOR

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kabinenin sokağa çıkma yasağı konusundaki tavrını açıkladı. Işık, Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının ise Haziran ayı sonunda olacağını ifade etti.

Işık, Temmuz ayında da yasakların bir şekilde devam edeceğini ifade ederken şunları söyledi:

'KABİNE ÜYELERİ İLE GÖRÜŞTÜM'

"Konuştuğum kabine üyelerindeki genel eğilim haziran sonu yasakları önce gece 12’ye uzatmak ve pazarı açmak ardından da ağustos ayında tamamen kaldırmak. Kararın son hali Bakanlar Kurulu’daki değerlendirmede netleşecek ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam..."

"KAPALI MEKANLARA GİRMEK İÇİN..."

Sonbaharda kapalı mekanlara girmek için bir takım kriterler getirilebileceğini de belirten Işık; "Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ve Kültür-Turizm Bakanlığı özellikle sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere bir takım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi...) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyid edince yazacağım." ifadelerini kullandı.

KORONA ATLATANLAR AŞILANMIŞ GİBİ SAYILACAK

Candaş Tolga Işık'ın açıklamasında dikkat çeken bir nokta da koronavirüs geçirenler için oldu. Kapalı mekanlara aşılananlar ile hastalığı geçirmiş olanların girebileceği gibi kriterlerin gelebileceğini söyledi. Özetle koronavirüsü atlatanlara aşı olmuş gibi kabul edilebileceği izlenimi doğdu.

İşte o mesajlar;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.