Sandık Görevli Ücretleri Ne Kadar Olacak 2023?

Sandık Görevli Ücretleri Ne Kadar Olacak 2023?

Seçim Yaklaşıyor. Sandık Görevli Ücretleri Ne Kadar Olacak?2023 yılı yaklaşırken yeni yılda yapılacak olan seçimler için de heyecan dorukta. 2023’te seçimde görev alacak olanlar sandık görevli ücretlerini merak ediyor. Sandık görevli ücretleri ne kadar ol

Seçim Yaklaşıyor. Sandık Görevli Ücretleri Ne Kadar Olacak?2023 yılı yaklaşırken yeni yılda yapılacak olan seçimler için de heyecan dorukta. 2023’te seçimde görev alacak olanlar sandık görevli ücretlerini merak ediyor. Sandık görevli ücretleri ne kadar olacak? İşte detaylar…

5 yılda bir yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. Herkesin heyecanla beklediği seçimler için geri sayım başladı bile. Yeni yıl yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri de seçimler ve seçimlerle ilgili bütün ayrıntılar. Büyük bir titizlikle yapılan seçimler ülkenin her yerindeki 18 yaş üstü vatandaşların katılımıyla gerçekleşir. Seçimler bir gün boyunca mesai saatleri içerisinde yapılır. 08.00’da başlar ve 17.00’da biter. Sandık Kurulu; beş adet görevliden oluşur. Beş kişiden dördü sandık görevlisi, biri ise sandık başkanıdır. Dört sandık görevlilerinden birisi memurdur, diğer üçü ise siyasi partilerin üyeleridir.

Seçimde Nasıl Sandık Görevlisi Olunur?

Sandık görevlisi olabilmek için bağlı bulunduğunuz ilçe seçim kuruluna başvurmanız gerekir.

Sandık başkanı olabilmek için devlet memuru olmanız gerekir.

Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve sandık kurulu memur üyesi Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir.

Sandık kurulu siyasi parti üyeleri ise siyasi partiler tarafından sandık görevlisi olarak Yüksek Seçim Kuruluna bildirilir.

Sandık Görevli Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Seçimlerle ilgili bir diğer merak edilen konu ise sandık görevli ücretlerinin ne kadar olacağı. Sandıklar başlarında görev almak isteyen vatandaşlar sandık görevli ücretlerini merakla bekliyor.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri; Başkan ve Üyeler 261,00 TL

Siyasi Parti Temsilcileri 130,00 TL olarak ödenmişti.

2023 yılı seçimlerinde ödenecek ücret henüz belirlenmedi fakat artan enflasyondan dolayı fiyatların oldukça yükselmesi bekleniyor.

Sandık görevli ücretleri ve seçime sair ayrıntılar paylaşıldıkça sitemizden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.