Şükrü Kolukısa: Sahadaki sorunları çözecek gerçekçi politikalara ihtiyaç var

Şükrü Kolukısa: Sahadaki sorunları çözecek gerçekçi politikalara ihtiyaç var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Kütahya 1 No’lu Şube’nin 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Üye ve Teşkilat Buluşması’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Kütahya 1 No’lu Şube’nin 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Üye ve Teşkilat Buluşması’na katıldı. Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Şube eski Başkanı Hıdır Yıldırım, Şube eski Başkanı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, SGK İl Müdürü İsmail Sayar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe yönetim kurulları ve üyelerin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Şükrü Kolukısa, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak, sahadaki sorunları çözecek gerçekçi politikalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ortaya koyduğumuz güçlü irade sayesinde özgürlük alanları genişledi, birçok sorun çözüldü

Eğitim faaliyetinin başaktörünün öğretmen, hayatı anlamlı kılan ve ayakta tutanın değer olduğu gerçeğinden hareketle ‘eğitim ve insan’ın bizi geleceğe taşıyacak kombinasyon olduğunu vurgulayan Kolukısa, “Kamu görevlilerini toplu görüşme seremonisinden toplu sözleşme pazarlık sürecine taşıyan Eğitim-Bir-Sen’in güçlü iradesidir. Bu güçlü irade sayesinde özgürlüklerin sınırları genişlemiş, elde edilen kazanımları sayısı her geçen gün artmış, çözülemez sanılan sorunlar çözülmüş, nihayetinde bugün toplamda 802 kazanıma ulaşılmıştır” dedi.

Ek gösterge konusunda adil bir düzenleme yapılması için gayret gösteriyoruz

Kamu görevlilerinin dört gözle beklediği ek gösterge çalışmalarına değinen Kolukısa, “Ek gösterge çalışmasının tüm kamu görevlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Hiçbir kamu görevlisinin ihmal edilmeden, gözden kaçırılmadan, hepsini sisteme dâhil edecek adil bir düzenleme yapılmasını istiyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Meslek kanununun günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte bir çerçeveye kavuşmasını istiyoruz

Beklentileri karşılayacak şekilde çıkması için emek harcadıkları Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdiklerini dile getiren Kolukısa, şöyle devam etti: “Ancak eğitimcileri memnun edecek bazı adımların eksik kaldığını da görüyoruz. Öğretmenlik mesleğini tümüyle kuşatan geniş bir açıdan değerlendirerek günümüzün tüm ihtiyaçlarına da cevap verecek nitelikte bir çerçeveye kavuşmasını arzu ediyoruz.”

Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yeniden düzenlenmelidir

Danıştay’ın verdiği yürütmenin durdurulması kararlarının gerekçeleri göz önüne alınarak, yer değişikliği takvimi başlangıcı öncesinde öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 40. maddesinin ivedilikle yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunan Kolukısa, öğretmenlerin il içi yer değişikliği taleplerinin tercihleri itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak norm açığı oluştukça karşılanması konusunda düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Yer değişikliği işlemlerinde bölge hizmet süresinin tespitinde 30 Eylül tarihi esas alınmalıdır

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının takvime bağlanarak 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi ve sınav takviminin ilan edilmesi gerektiğini belirten Kolukısa, “Personelin görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirme suretiyle atanması hakkında yönetmelik kapsamında bölge hizmetine bağlı yer değişikliği işlemlerinde bölge hizmet süresinin tespitinde 30 Eylül tarihi esas alınmalıdır. Yönetmelikte il ve ilçe millî eğitim şube müdürü kadrolarında bulunanların hizmet bölgeleri ve bölge hizmeti süreleri yeniden düzenlenmelidir” diye konuştu.

Şükrü Kolukısa, ideal bir toplumun oluşmasının ve toplumun idealleri ile buluşmasının Eğitim-Bir-Sen gibi milletin değerleriyle bezenmiş güçlü kurumların sayesinde olacağını sözlerine ekledi.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, açılışta yaptığı konuşmada, rehavete kapılmadan, ilk günkü azimle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.