Talip Geylan: 3600 Ek Gösterge İle İlgili Müdahil Olacağız

Talip Geylan: 3600 Ek Gösterge İle İlgili Müdahil Olacağız

Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 06.06.2022 tarihinde Ankara 5 No’lu Şube Beypazarı İlçe Temsilciliğimizin düzenlediği programda üyelerimizle bir araya geldi.

Türk Eğitim-Sen bu yıl üye rekoru kırdı.

1 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in toplu sözleşme masasına yetkili sendika olarak oturacağına inandığını kaydeden Genel Başkan, “Türk Eğitim-Sen bu yıl üye sayısında zirveye ulaştı. Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen’in en yüksek üye sayısı 2014 yılı mutabakatlarıdır. O dönem üye sayımız 230 bin idi. Bu sene ise 251 bin üye sayısına sahibiz. Sendika olarak üye rekoru kırdık. Eğitim çalışanları bize inanarak, güvenerek üye oldu. Hiçbirini tehdit etmedik, onlara gayri ahlaki teklifte bulunmadık. Şahsiyetlerini örselemeden, gururlarını incitmeden sadece adam gibi sendikacılık yaparak, 64 bin eğitim çalışanını sendikamıza üye olmaya ikna ettik.  Allah hepinizden razı olsun. İnanıyorum ki,  1 Ağustos 2023 tarihinde toplanacak olan 7. dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde hem Türk Eğitim-Sen hem de konfederasyon olarak o masaya yetkili sendika olarak oturacağız” diye konuştu.

Kamu çalışanlarının bir kez daha toplu sözleşme masasında kaybetmemesi için Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yetkili olmalıdır.

6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde yetkili konfederasyonun Türkiye Kamu-Sen’in yanında saf tutmadığı için kamu çalışanlarının kaybettiğini ifade eden Genel Başkan, kamu çalışanlarının geleceği için Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olması gerektiğine dikkat çekti. Geylan, “Geçtiğimiz dönem toplu sözleşmede yetkili sendikanın altına imza attığı mutabakat metni kurumadan, ek zam talebini dile getirmeye başladılar. Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme sürecinin ilk gününde muhataplarımıza, öngörülen enflasyon üzerinden değil, gerçekleşen enflasyon üzerinden yani mutfağın, cebimize yansıyan enflasyonu üzerinden maaş artış oranlarının belirlenmesini istemişti. Ayrıca bunun yeterli olmayacağını, geride bırakılan bir yılın maaş kayıplarının telafisi için de 600 TL seyyanen zam talep etmişti. Bunun yanında yüzde 3 refah payı ödenmesini istemişti.

Çünkü yıllarca şunu söylüyoruz: Enflasyon farkı kadar zam demek, aslında sıfır zam demektir. Gerçek zam, çalışanlara enflasyon farkı ve refah payı verilmesi ile mümkün olur. Türkiye Kamu-Sen bu hususları ortaya koymuş, diretmiş, direnmiş ancak maalesef yetkili sendika, Türkiye Kamu-Sen’in, daha doğrusu kamu çalışanlarının yanında durmadığı için toplu sözleşme metnine imza atmışlardır. Sonuç olarak kamu çalışanları bir kez daha kayıp yaşamıştır. Bu itibarla kamu çalışanlarının yeniden kaybetmemesi için 7. dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in yetkili olması gerekir” dedi.

Teklif TBMM gündemine geldiğinde Türkiye Kamu-Sen, teklifin eksiklerinin telafi edilmesi noktasında gerek TBMM komisyon aşamasında, gerekse genel kurul sürecinde her türlü gayreti ortaya koyacaktır.

3600 ek gösterge konusunda da önemli açıklamalar yapan Genel Başkan Geylan, “3600 ek gösterge Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in dört yıla aşkındır gündeminde vardı. Konu dün itibari ile nihayete erdi. Türkiye Kamu-Sen dört yıllık süreçte 3600 ek gösterge konusunda adım atılmasının olumlu ancak eksik olduğunu, sadece dört meslek grubunun değil, bütün kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 800’er puan artırılması gerektiğini ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlarında bu kapsama alınmasını talep etmişti. Konuyu hep gündemde tutuk. Nihayetinde ek gösterge konusu muhataplarımız tarafından karşılık buldu. Bütün kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 600 puan arttırılacağı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ilan edildi. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Birkaç gün içinde kanun teklifi TBMM gündemine taşınacaktır.  Eğer eksik kalan bir kısmı var ise, bütün kamu çalışanları emin olsun ki, bunun telafi edilmesi anlamında gerek TBMM ve komisyon aşamasında, gerekse genel kurul sürecinde her türlü gayreti ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.   

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katıldığı bir programda, öğretmen atamaları hakkında yaptığı açıklamaları da değerlendiren Genel Başkan, “2022 KPSS öncesinde takvim açıklanır ve başvurular alınırsa, aylardır müjde bekleyen 2021 KPSS öğretmenleri hayal kırıklığı yaşamamış olacaktır. Uygun olanı budur.” diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.