Talip Geylan: Proje Okullarımız Kimsenin Babasının Çiftliği Değildir!

Talip Geylan: Proje Okullarımız Kimsenin Babasının Çiftliği Değildir!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 11.04.2022 tarihinde Sivas Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Türk Eğitim-Sen önceki dönem Genel Sekreteri Musa Akkaş, Sivas Şube Başkanı Yüksel Yiğit ve yönetimi ve çok sayıda...

Genel Başkan Talip Geylan, ziyaret programı kapsamında Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Arslan’ı ve Sivas Valisi Salih Ayhan’ı da ziyaret etti.

Genel Başkan toplantıda sendikal çalışmalar, kamu görevlilerinin sorunları ve gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Sağlık ve huzur içerisinde Ramazan’a kavuşturan Rabbime şükürler olsun.” diyen Genel Başkan Talip Geylan,   “Programın hazırlanmasında emeği geçen Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanım Yüksel Yiğit ve ekibine teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun. Yol arkadaşlarımızın azim ve gayretinden büyük memnuniyet duydum. Sivas kararını vermiş: Türk Eğitim Sen yetkili olacak!” diye konuştu.

İstişare toplantılarının önemine dikkat çeken Genel Başkan Geylan,  eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını kalıcı olarak çözüm bulunmasının yolunun, tüm teşkilatlar ile temas halinde olunması gerektiğini söyledi. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten asla geri durmayan bir sendikal anlayışa sahip olduklarını belirten Genel Başkan Geylan, “Eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirirken çözüm önerileri de sunmayı kendimize şiar edindik, Türk Eğitim-Sen olarak her zaman elimizi taşın altına koyduk,  koymaya da devam devam edeceğiz. 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde kamu çalışanları için yeni bir hezimet olmaması önemlidir. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak 11 hizmet kolunda yetkiyi alacağız.  Çünkü kamu çalışanlarının buna ihtiyacı var. Kamu çalışanlarının bu konuda bizi desteklediğini, bize inandığını, bize güvendiğini bilmekteyiz.” dedi.

Gıda fiyatlarındaki artışın kamu görevlilerinin alım gücünü günden güne düşürdüğünü belirten Genel Başkan Geylan,  “Hükümet artık bu konuda gereğini yapmalıdır. 3 aylık enflasyon dahi 2022 maaş zammını şimdiden aldı götürdü. Enflasyon farkının Temmuz’da ödenecek olması, sabit gelirlinin üç ay daha ekonomik sıkıntıya mahkûm edilmesi demektir. Temmuz beklenmesin, enflasyon farkı aylık ödensin!” ifadelerini kullandı.

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız şekilde kadro intibaklarının yapılması gerektiğini bildiren Genel Başkan Geylan;  “Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan, süreç içinde yüksek eğitimini tamamlamış ve mesleki anlamda kendini geliştirmiş çalışanlar var.  Bu arkadaşlarımızın hem eğitim durumuna hem de yaptığı işe mütenasip şekilde kadro intibaklarının yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.
Proje okullarına yönetici ve öğretmen atama sürecinde yaşanan problemlere de dikkat çeken Genel Başkan Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yıllardır görmezden geldiği ve kangrene dönüşen bu yarayı artık tedavi etmesi gerektiğini bildirdi. Geylan, “Akademik başarısı en yüksek öğrencilerimizi sınavla aldığımız okullarımızın yönetici ve öğretmen atama süreci keyfiyete göre yürütülemez! Proje okullarına yapılan atamalar, liyakat ve ehliyet esası temelinde ve sınav başarısına dayalı olarak gerçekleştirilmelidir. Gözbebeğimiz bu okullarımız, hiçbir grup ya da oluşumun babasının çiftliği değildir! Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır görmezden gelinen ve kangrene dönüşen bu yarayı artık tedavi etmelidir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.