Talip Geylan'dan Yönetici Atama Takvimi Uyarısı: Mağduriyete...

Talip Geylan'dan Yönetici Atama Takvimi Uyarısı: Mağduriyete...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 27 Haziran tarihinde açıklanacak olan yeniden yönetici görevlendirme tercihleri sonucu yerleşemeyen ve boşta kalan idarecilerin, il içi ve iller arası yer değişikliğini kaçıracağını ve mağduriyet yaşayacaklarını

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 27 Haziran tarihinde açıklanacak olan yeniden yönetici görevlendirme tercihleri sonucu yerleşemeyen ve boşta kalan idarecilerin, il içi ve iller arası yer değişikliğini kaçıracağını ve mağduriyet yaşayacaklarını söyledi.

Geylan ayrıca, yöneticiliğe ilk defa atanacakların görevlendirmelerinin 23-27 Eylül 2019 tarihinde yapılacağına dikkat çekerek, “1 Eylül 2019 tarihinde yeni eğitim öğretim yılının başlaması hasebiyle eğitim çalışanları okullarda bulunacak ve 9 Eylül’de de öğrencilerimiz sınıflarında yerlerini alacak. Yaklaşık bir ay sonra ise okul idarecisi atanmış olacak.” dedi. Geylan bu hususlarla ilgili ivedilikle tedbir alınmasını istedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Yönetici Atama Takvimi ile ilgili olarak çalışanlar ve hatta öğrencilerimiz ve kurumlarımız açısından mağduriyet oluşturacak iki hususun gözden kaçırılmaması ve bunlarla alakalı MEB’in bir tedbir geliştirmesi sürecin sıhhati açısından faydalı olacaktır.

Şöyle ki; Bilindiği üzere MEB 2019 Yılı Öğretmen Atama Takvimi yayınlandı. Buna göre İl içi yer değiştirme başvuruları 21 Mayıs 2019-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında; İller arası yer değişikliği başvuruları da 10 Haziran 2019-14 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şu halde, (27 Haziran'da açıklanacak) yeniden yönetici görevlendirme tercihleri sonucu yerleşemeyen ve boşta kalan idareciler, il içi ve iller arası yer değişikliğini kaçıracaklarından dolayı mağduriyet yaşayacaklar. 

Diğer yandan, yöneticiliğe ilk defa atanacakların görevlendirmeleri 23-27 Eylül 2019 tarihinde yapılacak. 1 Eylül 2019 tarihinde yeni eğitim öğretim yılının başlaması hasebiyle eğitim çalışanları okullarda bulunacak ve 9 Eylül’de de öğrencilerimiz sınıflarında yerlerini alacak. Yaklaşık bir ay sonra ise okul idarecisi atanmış olacak. Bu durumun, kurumlarımızın işleyişi ve disiplini açısından zafiyet oluşturabileceği kaygısını gözden kaçırmamak lazım. Bu konularda Bakanlığın gerekli adımları atmasını bekliyor ve istiyoruz.”

Tüm zamanların en zengin siyasetçileri

Tüm zamanların en zengin siyasetçileri

2019'da üretilmeyecek otomobiller!

2019'da üretilmeyecek otomobiller!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.