Trafik Cezalarında SMS Dönemi Başlayacak

Trafik Cezalarında SMS Dönemi Başlayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, MOBESE sistemi tarafından tespit edilen cezaların vatandaşlara SMS ile bildirilmesi için bir çalışma başlattı.

Tespit edilen kural ihlallerin ardından yazılan cezaların geç ulaşmasından kaynaklanan tartışmalar yaşanmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu tartışmalara son vermek için vatandaşları plakalarına yazılan cezaların en kısa sürede ulaşması için çalışma başlattı.

SMS GÖNDERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından MOBESE ve trafik görevlileri tarafından belirlenen kural ihlalleri sistemde kayıtlı olan sürücünün cep telefonuna SMS olarak gönderilmesine yönelik çalışma başlatıldı. Böylece vatandaşların 15 günlük itiraz haklarını kaybetmelerin önüne geçilmiş olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, SMS'nin yanısıra elektronik posta yoluyla da cezaların elektronik posta yoluyla gönderilmesi çalışmasını da sürdürmekte.

SMS ÜCRETİNİ EMNİYET ÖDEYECEK

Gönderilecek olan SMS'lerin ücretinin ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağı kaydedilmekte. Çalışma sonuçlandığında; MOBESE sistemi tarafından tespit edilen kural ihlalinin kısa bir süre içinde sürücüye SMS ile bildirilmesi sağlanmış olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.