Türk Eğitim-Sen Yöneticilerinden Ankara 8 No'lu Şube Toplantısına Çıkarma

Türk Eğitim-Sen Yöneticilerinden Ankara 8 No'lu Şube Toplantısına Çıkarma

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Orhan Kütük ve Erhan Bayram, 24.03.2022 tarihinde Ankara 8 No’lu Şube Kızılcahamam İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Orhan Kütük ve Erhan Bayram, 24.03.2022 tarihinde Ankara 8 No’lu Şube Kızılcahamam İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Ankara 8 No’lu Şube Başkanı Coşkun Kaya ve şube yönetim kurulu üyeleri,  ilçe ve iş yeri temsilcileri, şube kadın komisyonu üyeleri ve çok sayıda üyemiz de hazır bulundu. Ayrıca toplantıda emekliye ayrılan üyelerimize plaket takdim edildi.

Toplantıda Ankara 8 No’lu Şube Başkanı Coşkun Kaya yaptığı konuşmada her zaman eğitim çalışanlarının yanında olduklarını, Türk Eğitim-Sen bayrağını zirveye taşıyacaklarını ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Erhan Bayram, Türk Eğitim-Sen’in dün ve bugün olduğu gibi yarın da eğitim çalışanlarının yanında olacaklarını ve aldıkları büyük sorumluluğu layıkıyla yerine getireceklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen'in  her zaman çalışanların yanında yer alan, emeği ve alın terini önceleyen, güçlü ve etkili bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcıları, Türk Eğitim-Sen’e üye olarak sendikamıza destek veren tüm üyelerimize de teşekkürlerini sundu.

Sendikacılığın her zaman alanlarda çalışanlarla birlikte sahada olmayı gerektirdiğini bildiren Kütük ve Bayram, 1992 yılından bu tarafa bu anlayış ile sendikacılık yaptıklarını ve sendikamızın çizgisinden milim sapmadan büyüyerek yoluna devam ettiğini söyledi. Genel başkan Yardımcıları, Türk Eğitim-Sen’in önümüzdeki dönem yetkiyi alacağına inandıklarını bildirdi.

Son yaşanan ekonomik gelişmelere de dikkat çeken Genel Başkan Yardımcıları, ekonomik sorunların en çok dar gelirliler ve kamu çalışanlarını etkilendiğini söyledi. Kütük ve Bayram bu nedenle enflasyon farkının Temmuz ayı beklenmeden her ay düzenli olarak maaşlara yansıtılması gerektiğini ifade etti. Refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcıları “Taleplerimizden vazgeçmiyoruz. Konunun takipçisiyiz” dedi.  

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalara yapan Genel Başkan Yardımcıları, kanunun beklentilerin çok uzağında olduğuna dikkat çekti. Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu her fırsatta gündemde tutmaya gayret ettiklerini bildiren Kütük ve Bayram, bu amaçla imza kampanyası düzenlediklerini, eylem ve basın açıklamaları yaptıklarını söyledi. MEB ile diyalog içinde bulunduklarının altını çizen Genel Başkan Yardımcıları, “Ancak gelinen noktada kanun içeriği eğitim çalışanlarının beklentilerini tatmin etmekten çok uzaktır. Burada aslolan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin muhatap olduğu bütün mevzuatın bir çatı altında birleştirilmesidir” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları tüm bunların geride kaldığını, artık önümüzdeki süreçlere bakılması gerektiğini söyleyerek, “Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de yasa koyucu nezdinde de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

27 Mart tarihinde ataması yapılmayan öğretmenlerin eylemine destek vereceklerini de bildiren Genel Başkan Yardımcıları,  15 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu, en az ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmen atması yapılması gerektiğini söyleyerek, “81 il valiliğinden elde ettiğimiz veriler doğrultusunda ülkemizde 121 bin 131 norm açığı var. 81 ilde ücretli öğretmen sayısı ise 86 bini aşmış durumda. Dolayısıyla sadece 15 bin atamayla öğretmen açığı sorununu çözemezsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 bin öğretmen ataması yetersizdir. 70 bin ilave atama yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

11234567

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.