Türk Eğitim-Sen'den Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenlere Destek!

Türk Eğitim-Sen'den Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenlere Destek!

Ataması yapılmayan engelli öğretmenler 20.10.2021 tarihinde Türk Eğitim-Sen Genel Merkezini ziyaret etti. Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş tarafından karşılanan engelli öğretmenler kontenjanların yetersiz olduğunu belirterek, atama sayılarının..

Ataması yapılmayan engelli öğretmenler 20.10.2021 tarihinde Türk Eğitim-Sen Genel Merkezini ziyaret etti. Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş tarafından karşılanan engelli öğretmenler kontenjanların yetersiz olduğunu belirterek, atama sayılarının artırılması için sendikamızdan destek istedi.  750 engelli öğretmen ile ilana çıkıldığını belirten öğretmenler bu sayının çok yetersiz olduğunu ve 2511 atama bekleyen engelli öğretmen bulunduğunu belirtti. Ayrıca yakın zamanda eylem yapacaklarını ifade eden ataması yapılmayan engelli öğretmenler sendikamızdan destek istediler.

Genel Sekreter Musa Akkaş her zaman engelli öğretmenlerin ve ataması yapılmayan öğretmenlerin  yanlarında yer aldıklarını ve bundan sonra da yer almaya devam edeceklerini ifade ederek; “Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrası engelli öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamasında, “ 3 Aralık Engelliler Günü’nde 750 engelli öğretmen ataması yapacağız.” müjdesini verdi. Bu sevinçle karşılandı. Teşekkür ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak sizlerin de bizlerinde talebi 750 engelli öğretmen atama sayısının artırılmasıdır. Dileriz bu sayı artırılır.” dedi.

Genel sekreter Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Eğitim-Sen olarak ihtiyaç yokken, öğretmen ataması yapılsın demiyoruz. Türkiye’de ciddi bir öğretmen açığı ve bu açığı kapatabilecek bir öğretmen ordusu olduğunu biliyoruz; bu nedenle de ülkemiz gerçekleri ile örtüşen sayıda öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz. Sayıştay'ın 2019 MEB Denetim Raporu'nda öğretmen ihtiyacı 138 bin 393 olarak belirtilmektedir. OECD rakamları dikkate alındığında ise öğretmen açığı 300 bine ulaşmaktadır. Zaten 81 bin ücretli öğretmenin görev yaptığı bir ülkede hiç kimse öğretmen fazlalığından söz edemez.

Peki atama bekleyen öğretmen sayısı nedir? Bu sene KPSS’ye giren öğretmen sayısı 450 bindir. Akabinde eğitim fakültesinde okuyanların sayısı 230-300 bin civarındadır. Dolayısıyla 750 bin civarında öğretmen atama beklemektedir. Her yıl 20 bin bandında öğretmen ataması yapılırsa, birkaç yıl sonra atama bekleyen öğretmenlerin sayısı 1 milyona ulaşacaktır. Bu da ciddi bir sorun teşkil edecektir. Bu sayının içerisinde engelli ataması yapılmayan öğretmenler de bulunmaktadır. Bu duruma mutlaka çözüm bulunması gerekir. Örneğin eğitim fakültelerinin kontenjanları azaltılmalı ki, bekleyenlerin ataması yapılsın. Eğitim fakültesine başvuranların sayısı azalınca da önümüzdeki dönemler için de sıkıntı çözülmüş olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını ücretli öğretmen eliyle gidermeye çalışıyor. Eğitim Fakültesini bitiren öğretmenlerimiz çiftlikte çalışmak için mezun olmadılar. Gençlerimizin çoğu ataması yapılmadığı için inşaatlarda ya da marketlerde kasiyer olarak çalışmaktadır. Bu durumdan Milli Eğitim Bakanlığı’nın mutlak suretle kurtulması gerekir.  Türk Eğitim-Sen olarak ataması yapılmayan öğretmenlerin feryatlarını; eylemlerimizle, basın açıklamalarımızla, sosyal medyadan duyurduk duyurmaya da devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.