Ucuz uçak bileti almanın 6 yöntemi

Ucuz uçak bileti almanın 6 yöntemi

Bir seyahat firmasının uzman ismi, havayolu yolcularına ucuz bilet almanın 6 yolunu açıkladı.

Hesaplı seyahat etmek için belirlenen yöntemler arasında, bileti 6 hafta önceden salı günü almak ve havayolu şirketinin e-bültenine üye olmak dikkat çekiyor.

Yapılan araştırma sonucunda test edilip kanıtlandığı ifade edilen yöntem şu 6 şekilde sıralanıyor.

1.Biletinizi 6 hafta önce satın alın

Havayolları Raporlama Kurumu raporlarına göre, bilet ücretleri uçuş zamanından 6 hafta önce ortalama fiyatların altına düşüyor.

2.Biletlerinizi salı günleri alın

Havayolu şirketleri indirimlerini Pazartesi akşamları başlatıyor. Ortaya çıkan rekabet yüzünden,  salı günü saat 15.00 fiyatların en düşük olduğu zaman.

3.Tek yön bilet alın (gidiş - dönüş)

Her zaman geçerli olmasa da bazen gidiş-dönüş bilet almak yerine iki adet tek yön bilet almak daha avantajlı olabiliyor. Gidişte Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan bir uçuş daha uygun fiyatlı iken dönüşte Atatürk Havalimanı'-nda inen bir uçuş daha düşük bütçe sunabilir.

4.24 saat kuralı

Bazı havayolu şirketleri uçuşun 24 saat öncesinde iptal edilmesi halinde, bilet parasını kesintisiz olarak geri ödeyebiliyor. 24 saat kalana kadar fiyatlarda önemli bir düşüş olursa bileti iptal edip daha uygun fiyatlı olan bilet satın alabilirsiniz. Böylece aradaki fark cepte kalmış olur.

5.Doğru kredi kartı seçimi

Havayolu firmalarının sunduğu bir kredi kartını kullanmanın çok faydasını görebilirsiniz. Bu tip kartlar özellikle uzun yol uçuşları için büyük fiyat avantajı sağlayabilir. Bu kredi kartları genellikle ne kadar çok uçarsanız o kadar çok puan kazanacağınız ödül mil programının uzantısıdır.

6.Havayollarının e-bültenlerine üye olun

Ucuz bilet için tercih ettiğiniz bir kaç hava yolunun e-bültenlerine üye olun. Böylece gelen mail kutunuz kısa bir sürede; promosyon uçuşları, indirimler ve daha da önemlisi son dakika uçuşları için düşük fiyatları duyuran uyarı postalarıyla dolacaktır.

 

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.