Üniversiteli keçilere yoğun talep

Üniversiteli keçilere yoğun talep

Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen keçiler, yöre üreticileri tarafından yoğun talep görüyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen keçiler, yöredeki üreticiler tarafından büyük ilgi duyuldu.

ÇİFTLİKTE 500 KEÇİ VE 200 KOYUN VAR

Araştırma ve Uygulama Çiftliği Keçi ve Koyun İşletmesi sorumlusu ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman, yaptığı açıklamada, çiftlikte 500 keçi ve 200 koyun bulunduğunu söyledi. Koluman, ÇÜ Ziraat Fakültesi'nin tarım konusunda Türkiye'de lider üniversite olduğunu ve dünyada tanınırlığının yüksek olduğunu belirterek, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ndeki hayvancılık ünitesinin uzun yıllardır proje ve kişisel çabalarla ayakta durduğunu ifade etti.

"200 DAMIZLIK KEÇİ SATILDI"

Üniversitede hayata geçirdikleri projeler sayesinde geliştirdikleri süt tipi Saanen ve Alpin keçilerini yöre çiftçisine uzun yıllardır sattıklarını aktaran Koluman, damızlık satışlarının çok iyi gittiğini kaydetti. Koluman, her yıl mayıs ayında damızlık hayvan satışı yaptıklarını bildirerek, "Bu yıl 200 baş damızlık keçiyi satışa ayırmıştık ve tamamı satıldı. Şimdi gelecek yıl için talepleri sıraya alıyoruz. Bu yıl tüm satışlar tamamladı. Kurban Bayramı'nda da çok satış oldu. Elimizde az miktarda erkek oğlak var onların da besisi devam ediyor. Onlar da yakın zamanda satışa sunulacak" dedi.

GELECEK YIL İÇİN 150 BAŞ KEÇİ SİPARİŞİ ALINDI

Yetiştirdikleri keçilerin yöre üreticilerinden yoğun talep gördüğünü anlatan Koluman,"Günlük ortalama 3,5 kilogram süt veren süt tipi keçiler ile besi gücü ve et kalitesi son derece yüksek olan keçilerimiz için 15 üreticiden 150 baş keçi siparişi aldık. Bu arada sadece yöre üreticisine değil Konya'daki bilimsel araştırma için de damızlık hayvan gönderdik" diye konuştu. Koluman, fiyatların ise 900 ile bin lira arasında değiştiğini belirterek, kasaplık canlı hayvanların ise kuzuların 12, oğlakların ise 8 liradan,"reforme" denilen yaşlı hayvanların ise 6-7 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

 

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.