Valilikten öğretmene dayak açıklaması

Valilikten öğretmene dayak açıklaması

Mardin Valiliği, öğrenci velileri tarafından darp edilen okul idarecisi ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Okay Yaşar Anadolu Lisesi'nde görevli okul idarecisinin, 24 Ekim 2013 günü saat 14.30 sıralarında bir öğrencinin yakınları tarafından darp edilmesi ile ilgili olarak yaşanan olayın, kendilerine üzüntü verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Tek amacı, kutsal bir mesleğin ferdi olarak yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermek olan Öğretmenlerimize uygulanan her türlü şiddeti hiçbir gerekçe haklı gösteremez. Şiddete sıfır tolerans şeklindeki yönetim anlayışımızın bir gereği olarak, eğitim ve öğretim hizmetlerini derin bir şekilde yaralayan bu tür şiddet olaylarına asla müsamaha gösterilmeyecektir. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Konu Valiliğimizce ciddiyetle takip edilmekte olup, yakalanıp gözaltına alınan olayla ilgili 3 şahıs, adli makamlara sevk edilecektir.

Tekerrür etmemesini temenni ettiğimiz bu üzücü olaydan etkilenen değerli öğretmenimize acil şifalar diliyor, tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.