Yalçın Topçu partisinden istifa etti

Yalçın Topçu partisinden istifa etti

Yalçın Topçu, kurucusu olduğu ve 2009-2011 yılları arasında Genel Başkanlığını yaptığı BBP üyeliğinden istifa etti.

Yalçın Topçu, kurucusu olduğu ve 2009-2011 yılları arasında Genel Başkanlığını yaptığı BBP üyeliğinden istifa etti. Topçu, Muhsin Yazıcoğlu'nun şehadeti sonrasında parti tarafından Genel Başkanlığa getirilmişti.

Topçu'nun istifasında, BBP'nin yeni dönemdeki rolünün etkili olduğu tahmin ediliyor. Mustafa Destici'nin başkanlığı gelmesinden sonra Büyük Birlik Partisinin cemaatin kontrolüne girdiği iddia ediliyordu. BBP, 17 Aralık operasyonu sonrasında da Gülen camiasına yakın açıklamalarda bulunuyordu.

BBP eski Başkanı Topçu 28 Ocak'ta şu açıklamayı yapmıştı

"17 Aralık'tan bu yana yaşananlara bakınca, işin yolsuzlukları ortaya çıkarma ötesine taşınmış, bizzat siyaseti şekillendirme ve seçilmiş hükümeti alaşağı etme gayesi taşıdığına inanmamak için çok saf olmak gerekir. Hedef Erdoğan'dır. Görünen o ki uluslararası bir hesap da var bu işte. Sayın Başbakan'ın medeniyet dünyamızdaki imajı ortada. Türkiye'nin yükselişi de hissediliyor. Mevcut durumdan Türkiye düşmanlarının faydalandığını, hükümeti yıkmak için fırsat yakalamış olduklarını görüyorum. Devlet-i ebed milleti esas anlayışı gereği, milli iradenin, sandık sonucunun yanında konum almak gerektiğini düşünüyorum. Aynı durumda ben de olabilirdim. Bana da benzer şeyler yapılabilirdi. Millet Erdoğan'ı Başbakan yaptı bugün bu operasyonlarla o karşı karşıya kalıyor. Yani biraz empati yapması lazım bütün siyasetçilerin. Çünkü esas olan milli iradedir, sandıktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.