Yer değiştiren memurlar ve YSK dikkat

Yer değiştiren memurlar ve YSK dikkat

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklar için 2 Temmuz tarihinde askıya çıkan listelere itiraz süresi 9 Temmuz'da sona

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklar için 2 Temmuz tarihinde askıya çıkan listelere itiraz süresi 9 Temmuz'da sona erecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü, geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamaması durumunda ikinci tur ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının internet sitesinde yer alan YURT İÇİ SEÇMEN SORGULAMA Bölümüne girildiğinde nerede oy kullanacağınıza dair "Yurt İçi Seçmen Kütüğünde kaydınız" ile aşagıdaki NOT karşınıza çıkacaktır.

 

Not:

1. Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmak veya bu listelerde düzeltme yapmak ve eksikliği gidermek isteyen seçmenlerin;

- Adres Beyan Formu (Form A) ile birlikte

- Elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi

gibi belgelerden birisi ile ilgili nüfus müdürlüğüne başvurması ve nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

2. Görme veya ortopedik engelli seçmenlerin Engellilik Durumu Beyan Formu ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekmektedir.

 

YSK'nın nu açıklamasına göre; eğer oy kullanacağınız yer ile ilgi bilgilerde yanlışlık varsa ya da bulunduğunuz yeri terk edip başka bir yere yerleşmiş iseniz acilen seçmen kütüklerini düzeltmek için "Adres Beyan Formu" ile birlikte Elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile ilgili nüfus müdürlüğüne başvurması ve nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Fakat yaz dönemi memurlar için yoğun bir şekilde yer değiştirme dönemi olduğundan hakimler, savcılar, öğretmenler, polisler, memurlar il dışı yer değiştirmiş durumdadır.

Örneğin il dışı yer değiştirmelerde 17 bin 845 öğretmenin yer değiştirmeleri gerçekleştirilmiştir.

Bu durumda olan memurların çok kısa sürede ev kiralayıp elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisini temin etmesi çok zor gözükmektedir.

Bu durumda olanların kurumlarından alacağı nakil belgesi, yer değiştirme belgesi gibi onaylı belgelerle de seçmen kütüklerini düzeltebilmeleri için YSK'dan yeni bir açıklama beklenmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum