YÖK, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını Unuttu Mu?

YÖK, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını Unuttu Mu?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2018 yılı Temmuz ayında iptal ettiği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav tarihini tekrardan açıklamalıdır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2018 yılı Temmuz ayında iptal ettiği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav tarihini tekrardan açıklamalıdır. 2018 Yılı Nisan ayında yapılacağı duyurulan, 8 Eylül tarihinde yapılması kararlaştırılan, ancak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyum yasaları çerçevesinde hızlı mevzuat değişikliği gerekçesiyle Temmuz ayında iptal edilen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı tekrardan yapılmalı ve sınava ilişkin duyuru yapılarak sınav tarihi kamuoyuna açıklanmalıdır.

Sınava katılacak çok sayıda üniversite ve üniversitenin personeli bulunmaktadır. Bu sınav bir çok üniversite tarafından yıllardır yapılmamaktadır. Üniversitelerin idari kadrolarında çalışan personelleri bu sınavın yapılmasını çok uzun sürelerdir talep etmektedir. Zaten, devlet memuru olan bu kamu görevlilerinin görevinde yükselmek istemesi, memurların öğrenim durumları itibariyle bir başka unvanda çalışmak istemesi, memurların bilgi, birikim ve yeteneklerine uygun bir kadroda görevini yapması kariyer ve liyakat ilkesinin doğal bir sonucudur. Bir çok üniversitenin yıllardır bu sınavı yapmadığı, idari personellerin yıllardır görevlerinde yükselmek için bekledikleri dikkate alındığında sınav iptalinin kabulü mümkün değildir.

Türk Eğitim-Sen olarak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yazı yazarak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının tekrardan yapılmasını ve sınav tarihinin kamuoyuna açıklanmasını istedik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.